AKP'li Şamil Tayyar'dan gazeteci Tolga Şardan'ın tutuklanmasına tepki: Hukuk bir gün herkese lazım olur

AKP'li Şamil Tayyar'dan gazeteci Tolga Şardan'ın tutuklanmasına tepki: Hukuk bir gün herkese lazım olur
AKP'li Şamil Tayyar, gazeteci Tolga Şardan’ın tutuklanmasına tepki gösterdi: "Hukuk bir gün herkese lazım olur. Birlikte sahip çıkmalıyız."

Artı Gerçek - Bu seneki AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda (MKYK) kendine yer bulamayan Şamil Tayyar, gazeteci Tolga Şardan'ın ‘MİT’in cumhurbaşkanlığına sunduğu ‘yargı raporu’nda neler var?’ başlıklı yazısı gerekçe gösterilerek tutuklanmasına tepki gösterdi.

'HUKUK BİR GÜN HERKESE LAZIM OLUR'

Kararı sosyal medya hesabından eleştiren Tayyar, "Canımızı yaksa, sinir uçlarımıza dokunsa bile bir köşe yazısından dolayı tutuklama kararı çok ağır bir karardır. Oysa tutuklama kararı, istisnai olarak uygulanması gereken bir tedbirdir, ceza değildir. Hukuk bir gün herkese lazım olur. Birlikte sahip çıkmalıyız" dedi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul başsavcılığı, söz konusu yazı nedeniyle Şardan hakkında re’sen (kendiliğinden) ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ iddiasıyla soruşturma başlatmıştı.

Öğle saatlerinde gözaltına alınan Şardan emniyet ve savcılıktaki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Cezaevine gönderilen Şardan, “Biz gazeteciyiz, gazetecilik yapıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Bakanlığı’na bağlı ‘Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’ MİT’İn böyle bir raporunun bulunmadığını savundu.

ŞARDAN'IN MİT YAZISINDA NE VARDI?

Şardan ‘MİT’in cumhurbaşkanlığının talebi üzerine hazırladığı raporda iki önemli bölümün bulunduğunu, bunlardan ilkinin son beş-altı yıldır büyük kentlerdeki adliyelerdeki skandal kararlar, işlemler ve uygulamalar hakkında olduğunu’ yazmıştı.

T24 yazarı ayrıca, ‘savcılar, hakimler ve avukatlar arasında ilişki üçgeni olduğunu’ söyleyerek şunları demişti:

“Para karşılığında verilen erişimin engellenmesi kararlarının yanı sıra, soru işaretlerine neden olan ilginç tahliye ve tutuklama kararlarına imza atan yargı mensupları belirlendi. Hatta söz konusu isimlere raporda yer verildiği kaynaklarca ifade ediliyor.” (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar