AKP'nin HDP ziyaretine MHP'nin yorumu: İttifakta da olsak onlar ayrı, biz ayrı partiyiz

AKP'nin HDP ziyaretine MHP'nin yorumu: İttifakta da olsak onlar ayrı, biz ayrı partiyiz
AKP'nin başörtüsü teklifi için HDP ile görüşmesine dair MHP'den henüz resmi bir açıklama gelmedi. Kulislerde konuşan MHP'li yetkililer ise “İttifakta da olsak AK Parti başka, MHP başka parti. AK Parti o görüşmeye ittifak ortağı olarak gitmedi" diyor.

Seda TAŞKIN


ANKARA- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığındaki AKP heyetinin, başörtüsü konusunda hazırlanacak anayasa değişikliği için cuma günü CHP, HDP ve İYİ Parti gruplarını ziyare etti.

Ziyaret seçim öncesinde siyaset koridorlarını hareketlendirdi. AKP Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesi Orhan Miroğlu, ziyaretle ilgİli yaptığı paylaşımda “Cumhuriyetin 100. yılına girerken yeni diyaloglara gerekçe üretmek daha iyi Yeter ki, HDP karşısına çıkan fırsatları bu defa da ıskalamasın" dedi.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan da, gazeteci İsmail Saymaz'a verdiği röportajda “HDP ile görüşmesek ‘Samimi değilsiniz’ derlerdi, Kaldı ki HDP ile ilk defa görüşmüyoruz” dedi.

'AK PARTİ GÖRÜŞMEYE İTTİFAK OLARAK GİTMEDİ'

AKP kanadından bu açıklamalar gelirken, gözler Cumhur İttifakı'ndaki ortağı MHP'de. Bugüne kadar resmi bir açıklama yapılmamış olsa da kulislerde MHP'nin ziyaretle ilgili şimdilik temkinli bir tutum takınacağı konuşuluyor. MHP'li yetkililer ziyaretle ilgili olarak “Cumhur ittifakında olsak da AK Parti başka, MHP başka parti. AK Parti o görüşmeye ittifak ortağı olarak gitmedi. AK Parti, o görüşmeye AK Parti olarak gitti” ifadelerini kullanıyor.

'BAHÇELİ AK PARTİ'YE TEPKİ GÖSTERMEYECEK'

Diğer yandan görüştüğümüz yetkililer MHP tabanın bu görüşmeye tepkili olduğunu belirtti. Ancak aynı yetkililer MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin AKP'ye yönelik tepki göstermesini beklemediklerini de ifade ediyor.

Öne Çıkanlar