Akşener: Bir 'one minute' ile 9 yıl idare ettiler

Akşener: Bir 'one minute' ile 9 yıl idare ettiler
Dolardaki artış nedeniyle Cumhurbaşkanını eleştiren Akşener, Erdoğan'ı Londra'da sorumsuz bir konuşmak yapmakla suçladı.

POLİTİKA- Dolardaki artış siyasetcilerinde gündeminde. Yılbaşından bu yana yüzde 12 değer kaybeden Türk lirasının dolar karşısında hızla değer kaybetmesini değerlendiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "gecen Eylül ayında, 3.40 olan dolar, bugün neredeyse 4.5 Lira. Eğer, bir şeyler yapılmazsa, çok yakında 5 lira olacak" dedi. 

"Dolar aldı başını gidiyor, ülkemizin durumu, uçuruma yuvarlanacak bir otobüse benziyor" benzetmesinde bulunan Akşener," Ve maalesef, hepimizin içinde olduğu o otobüsün direksiyonunda da, yorgun bir şoför var. Yorgun şoförün direksiyon başında oturma ısrarı sorumsuzluktur. O yorgun şoför, Londra'da, yine sorumsuz, sorumluluktan uzak bir konuşma yaptı. Direksiyon o yorgun şoförün elinden alınmazsa, ülkemizin o otobüsün içinden canlı çıkma ihtimali yoktur. Türk Lirası, yılbaşından bu yana, yüzde 12 değer kaybetmiş. Krizdeki Arjantin Peso'sundan sonra, en fazla değer kaybeden para birimine sahibiz" dedi. 

'BÜYÜK YANLIŞTAN DERS ÇIKARMAK'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen basın açıklamasında konuştu. Kudüs'te yaşananlara değinen Akşener, "Bu toplantıyı, yaşadığımız iki vahim nedenle, yapma gereği duyduk. Birisi dış politikadaki, diğeri, ekonomideki gidişatla ilgili. Kudüs'te yaşananlar, artık bir bölgesel sorun olmaktan, çok daha öteye, bir insanlık sorunudur, bir katliamdır. Böyle zamanlarda, devletlere ve devlet temsilcilerine düşen, sadece kınamak olmamalıdır.Tıpkı ülkemiz yöneticilerin yaptığı gibi, sadece kınamak, mevcut durumun devamını sağlamaktan öteye gitmez. Ölüm dediğiniz, katliam dediğiniz durumların, sözlere tahammülü yoktur. Büyük yanlıştan büyük ders çıkarmak gerekir" diye konuştu. 

'EKRAN ÖNÜNDEKİ BİR 'ONE MİNUTE' İLE, 9 YIL İDARE ETTİLER'

Akşener, "Türkiye Cumhuriyeti'ne ve bölgeye yapılacak en büyük iyilik, ülkemizi yönetenleri, 'lafla peynir gemisi yürütmekten' men etmektir. Ekran önündeki bir 'one minute' ile, 9 yıl idare ettiler, bu 9 yılda, binlerce Filistinli kardeşimizin katledilmesi, hiç durmadı. Bu çok acıdır. Yaşanan son vahim durum, ülkemiz yöneticilerine, artık dürüst, tutarlı ve ciddi bir dış politika ihtiyacını göstermeye yetmelidir" ifadelerini kullandı. 

'AĞZINDAN ÇIKAN LAFLARA MUKAYYET OLAMAYAN BİRİ TARAFINDAN YÖNETİLİYORUZ' 

Akşener, "Türkiye, ağzından çıkan laflara mukayyet olamayan biri tarafından yönetiliyor. Seçmeni korkutarak seçim kazanmak gibi, kendi çıkarlarına, ülkeyi feda eden yaklaşım kabul edilemez. Bunu, en üst düzeyde bir sorumsuzluk örneği olarak görüyoruz. Başından beri söylediğimiz gibi 'ekonomiyi güven yönetir.' Siyasi iradenin en temel görevi bu güveni sağlamaktır. Ekonomide yapılması gereken, hukuk devleti ve piyasa koşullarının işlevselliğidir. Konularında deneyimli ve başarılı geniş bir kadro içerisinde yeterli hazırlığımız var. Dünya öyle bir dünya ki, ne ekonomi, ne de siyaset, boş laflarla yürütülme dönemini, çoktan geçmiştir. Siyasetçinin, kendine aşık her boş lafının bedelini, millet öder, zaten ödüyor da. Biz diyoruz ki, eğer, işin ehli olanlar, Türkiye'yi yönetirse, o yorgun şoförün elinden, o direksiyon alınırsa, ülkemiz uçuruma yuvarlanmaktan kurtulacağı gibi, yoluna da, huzur ve güvenle devam edebilir" ifadelerini kullandı. (DHA)

Öne Çıkanlar