Akşener'den İstanbul ve Ankara'da yerel seçim ittifakına açık kapı

İYİ Parti'nin yerel seçimlerde kendi adaylarını çıkarıp çıkarmayacağına ilişkin tartışma sürüyor. Partinin lideri Meral Akşener, sözcüsü Kürşad Zorlu'nun "İstanbul ve Ankara'da kendi adaylarımızı çıkaracağız" açıklamasından "geri adım attı."

Artı Gerçek - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin sözcüsü Kürşad Zorlu'nun yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara'da kendi adaylarını çıkaracaklarına dair sözlerini "yumuşattı". Akşener, Zorlu'nun dün tartışma yaratan açıklaması hakkında "Bu, onun temkinli üslubudur. Tedbiren böyle bir şey söylemeyi uygun görmüştür" derken, CHP ile ittifaka açık kapı bıraktı. Gazeteci Fatih Altaylı'ya konuşan Akşener, "Ortak adaylara kapalı değiliz ama bu her halükarda destekleriz anlamına da gelmez" ifadelerini kullandı.

'TEDBİREN SÖYLEMİŞTİR'

Altaylı, kendi internet sitesinde yayımlanan yazısında, Zorlu'nun sözlerinin "İstanbul ve Ankara’yı Cumhur İttifakı’na bırakmak anlamına geldiğini" belirtti; İYİ Parti Sözcüsü'nün açıklamaları üzerine Akşener'i aradığını yazdı. Buna göre Akşener, “Ankara ve İstanbul’da yerel seçimlere kendi adaylarınızla girecekmişsiniz, doğru mu?" sorusuna şu yanıtını verdi: "Kürşad Bey’i tanırsınız. Bu, onun temkinli üslubudur. Tedbiren böyle bir şey söylemeyi uygun görmüştür."

'ORTAK ADAYLARA KAPALI DEĞİLİZ'

Bunun ne anlama geldiği sorulduğunda ise şöyle dedi: “Yerel seçimde ittifak zaten yok. Aday isimleri üzerinde anlaşmalar, uzlaşmalar olabilir. Şu an için de ortada üzerinde konuşulacak, uzlaşılacak isimler olmadığı için Kürşad Bey de bizim kendi adayımızı çıkaracağımızı söylemiştir. Prensip olarak uzlaşamadığımız her yerde adayımızı çıkarırız. Ortak adaylara kapalı değiliz ama bu her halükarda destekleriz anlamına da gelmez."

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu, yerel seçimlerde Ankara ve İstanbul için aday gösterip göstermeme konusunda, “Kendi adaylarımızı seçimlere dahil edeceğiz. Bu sürecin planlaması ve uygulaması üzerinde çalışıyoruz” demişti.

Zorlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında "Cumhur ittifakının paydaşlarının ortaya koyduğu anlayış; ‘Merkezde biz, yerelde biz, her yerde biz. O zaman hepimiz Türkiye’yiz’ Böyle bir anlayış yok. Türkiye bu anlayış ile idare edilemez. Biz 85 milyon insanımızın çoğulculuğu, zenginliğini ortaya koyacak bir seçim atmosferi istiyoruz. Bu anlamda da kendi adaylarımızı çıkarmanın gayreti içerisindeyiz. Çalışmalarımızı başlattık" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar