Akşener'den Soylu’nun ‘Darbe’ çıkışına tepki: Bu ülkeye yönelik çok büyük tehdit

Akşener, Soylu'nun '14 Mayıs Batı'nın siyasi darbe girişimidir' söylemiyle seçim için '15 Temmuz' benzetmesine "Bu ülkeye yönelik çok büyük bir tehdit" sözleriyle tepki gösterdi. Bu tehdidi bertaraf etmek için herkesi oy kullanmaya çağırdı.

Artı Gerçek - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul’da partisinin Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, İçişleri Bakanı ve AKP'nin İstanbul milletvekili adayı Süleyman Soylu'nun 14 Mayıs seçimlerini 15 Temmuz'a benzeterek "siyasi darbe girişimi" demesine sert tepki gösterdi.

Akşener, Pendik'te yaptığı konuşmada şunları söyledi:

'BU TEHDİDİ BERTARAF ETMEK İÇİN HERKES OY KULLANMAYA GİDECEK'

"Türkiye’de yaşayan her bir ferdin güvenliğinden sorumlu olanların bunları konuşuyorsa eğer, bu ülkenin insanları, bu ülkenin her bir evladı AK Parti'ye oy veren de, başka siyasi partilere oy veren de, İYİ Parti'ye, CHP'ye, MHP'ye oy veren de her biri has evladıdır ana bu partinin, özellikle AK Parti ve paydaşlarının, yöneticilerinin yaptığı konuşmalar bu ülkeye yönelik çok büyük bir tehdittir. Bu tehdidi bertaraf etmek için her bir kardeşim yanında başka bir arkadaşını alarak oy kullanmaya gidecek. Hep birlikte tarih yazacağız. Bu ülkeye demokrasi gelecek."

Soylu, 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için "Batı'nın siyasi darbe girişimi" ifadesini kullanmıştı. (haber merkezi)

Öne Çıkanlar