Akşener'in danışmanı İde'den Oğan'la ilgili 'petrol şirketi' iddiası

Akşener'in danışmanı İde'den Oğan'la ilgili 'petrol şirketi' iddiası
İYİ Parti lideri Meral Akşener'in basın danışmanı Murat İde, Sinan Oğan'ın 2. turda Erdoğan'ı destekleme kararının ardından yaptığı paylaşımda Oğan için "iş takipçisi" dedi, bir petrol şirketini işaret etti.

Artı Gerçek - Seçime günler kala Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan'ın, Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan'a desteğini açıklamasıyla siyasi arenada ipler iyice gerildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in basın danışmanı Murat İde, Sinan Oğan'ın 2. turda Erdoğan'ı destekleme kararını açıklamasına sosyal medya hesabı üzerinden "iş takipçisi" diyerek tepki gösterdi.

Murat İde, Oğan ile ilgili ifadelerinde bir petrol şirketini işaret ederek şunları söyledi:

"Herşeyi dedi de;
"İş takipçisiyim.. Hatta Devlet Bahçeli beni o yüzden azarlamıştı.. Kuzeydoğudaki petrol şirketine ne derim.. O nedenle mecburum" demedi.."

SOCAR BBAŞKANI İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

inan Oğan, 2012 yılında, Iğdır Milletvekili iken , Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan İş Forumu dolayısıyla Kars’a gelen üç ülkenin Ekonomi Bakanları ile Kars Havaalanı’nda mini bir zirve toplantısı yapmıştı.

Nahçivan’a geçişlerde Türk nakliyecilerinin ve işadamlarının yaşadığı sorunları dile getiren Oğan, Ekonomi Bakanı M. Zafer Çağlayan, Azerbaycan Ekonomik Kalkınma Bakanı Şahin Mustafayev, Nahcivan Ekonomi Bakanı Famil Seyidov ve Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Rövnag Abdullayev ile bir araya gelmişti.

SOCAR Başkanı Abdullayev’i Iğdır’a yatırıma davet eden Oğan, Iğdır’a yatırım konusunda Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'den de destek beklediklerini ifade etmişti.

İde'nin petrol şirketi iddiası, Oğan'ın 2012'de milletvekili sıfatıyla gerçekleştirdiği bu görüşmeleri akla getirdi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar