Sinan Oğan’ın Erdoğan'ı destekleme kararına CHP’den ilk tepkiler: Cehennemin kapılarını kapatacak tek lider…

Sinan Oğan’ın Erdoğan'ı destekleme kararına CHP’den ilk tepkiler: Cehennemin kapılarını kapatacak tek lider…
28 Mayıs'ta Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklayan Oğan'a CHP'den ilk tepki Oğuz Kaan Salıcı ve Tuncay Özkan’dan geldi. Salıcı ve Özkan, Oğan'a tepkisini Oğan'ın AKP iktidarı için kullandığı "Cehennemin kapılarını kapatacağız" sözleri üzerinden gösterdi.

Artı Gerçek - ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olan ve 5.17 oy oranıyla ilk turda elenen Sinan Oğan’ın cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda cumhur ittifakının adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini açıklamasına CHP'den tepki geldi.

CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, sosyal medya hesabından Oğan'ın bu kararı açıklamasına ilişkin paylaşımda bulundu.

'CEHENNEMİN KAPILARINI KAPATMAK SADECE KEMAL KILIÇDAROĞLU İLE MÜMKÜNDÜR!'

Salıcı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Sinan Oğan’ın AKP iktidarı için kullandığı “Cehennemin kapılarını kapatacağız” ifadelerini hatırlatarak “Bugün daha net görüyoruz ki cehennemin kapılarını kapatmak sadece Kemal Kılıçdaroğlu ile mümkündür!” dedi.

Tuncay Özkan da, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafını paylaşarak "Cehennemin kapılarını kapatacak tek lider…" ifadelerine yer verdi.

SİNAN OĞAN NE DEMİŞTİ?

ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, 14 Mayıs seçimleri öncesi, "Vanlıları ancak Sinan Oğan anlar ve empati kurar. O yüzden de siz eğer Sinan Oğan'a oy verip, cumhurbaşkanı yaparsanız doğunun güneşi tüm Türkiye'yi ısıtmaya, tüm Türkiye'yi aydınlatmaya yetecektir. Yeter ki karar verelim, kavgayı bitirelim ve doğudan güneşi doğuralım. İkinci tura kalamadığımız takdirde ise cenneti vadedemezsek de, cehennemin kapılarını kapatacağız. Buradan artık kim payına ne düşerse alsın" sözlerine yer vermişti.

ATA İttifakı bileşenleri Adalet Partisi ve Zafer Partisi, ittifakın dağıldığını bildirmişti. Adalet Partisi, millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek bildirmiş, Özdağ, kimi destekleyeceğini yarın açıklayacağını duyurmuştu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar