Ali Duran Topuz: Ufuk açan sunumlara şahit olduk

Demokratik Cumhuriyet Konferansı'nı değerlendiren Ali Duran Topuz, "Ufuk açan sunumlara şahit olduk" dedi. Topuz "Kılıçdaroğlu'nun Alevilğini adaylığının aleyhine kullanma, iktidar stratejisi ile ortaklık kurmaktan başka bir anlama gelmez" yorum yaptı.

Artı Gerçek - HDP'nin düzenlediği Demokratik Cumhuriyet Konferansı Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi’nde devam ederken, Artı TV ve Artı Gerçek Genel Yayın Yönetmeni Ali Duran Topuz değerlendirmelerde bulundu.

Topuz, "Çok başarılı bir konferansın devam etmekte olduğunu söyleyebiliriz. Temel meselelerin farklı fikir ve perspektifler getirilerek ve güncel imkanların ne olacağına dair ufuk açan sunumlara şahit olduk. Siyaset sadece siyasi partilerin liderleri ve onların kurmayları arasındaki bir yarı dedikoduya benzeyen önemli bir kısmı da kapalı kapılar ardında gerçekleşen konuşmalardan ibaret değildir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alevi olması nedeniyle adaylığına karşı çıkılmasına ilişkin soruyu yanıtlayan Topuz, şöyle konuştu:

'KILIÇDAROĞLU'NUN ALEVİLĞİNİ ALEYHİNE KULLANMA, İKTİDAR STRATEJİSİ İLE ORTAKLIK KURMAKTAN BAŞKA BİR ANLAMA GELMEZ'

"Elbette etkisi var. İkili bir hal görüyoruz. Bir muhalefetin kazanmasını istiyoruz ama bir Alevi aday olursa bu asla mümkün olamaz, o yüzden Kemal Bey olmasın diyenler var. Bir de seçimi riske atmayacak, herkesin uzlaştığı ortak aday bulalım, yani şapkadan tavşan çıkaralım boyutu var. Şapkadan tavşan çıkaralım boyutunu biz Ekmek için Ekmeleddin vakasında gördük. Muharrem İnce vakasında da önemli ölçüde gördük. Normalde gerçek duruma uygun hareket etmek gerekir. İki büyük siyasal ittifak var. Cumhur İttifakı'nın en büyük partisinin başındaki kişi adaysa, Millet İttifakı'nın en büyük partisinin başındaki kişinin aday olması işin doğası gereğidir. Emek ve Özgürlük İttifakı ve bu iki ittifakın buraya bakışını şimdilik parantez içine alıyoruz. Bu durumda bakıldığında, Kılıçdaroğlu'nun Alevilğini onun adaylığının aleyhine kullanma, iktidar stratejisi ile bir ortaklık kurmaktan başka bir anlama gelmez. O tartışmayı sürdürmek sadece iktidarın işine yarar. Buna önem verenleri, nutuklarının ortadan kaldırılması demokratik mücadelenin bir parçasıdır." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar