Ankara'da 'Ezidi köle pazarı' iddiası

IŞİD’lilerin esir Ezidi kadınları sattıkları ‘köle pazarları’nı Türkiye’ye taşıdıkları iddiası Süleyman Soylu'ya soruldu.

Ankara'da 'Ezidi köle pazarı' iddiası

HABER MERKEZİ - ​Konuyla ilgili HDP’li Ezidi Milletvekili Ali Atalan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi.

Önergede şunlar yer aldı:

Irak ve Suriye’den Türkiye’ye giriş yapan IŞİD’lilerin, esir olarak tuttukları Êzidî kadınları sattıkları ‘köle pazarları’nı Türkiye’ye taşıdığı şeklinde bilgiler basına yansımıştır.

IŞİD’in, Türkiye’nin başkenti Ankara, Antep ve Urfa şehirlerinde Êzidî kadın ve çocukları köle olarak sattığı şeklinde vahim iddialar vardır.

Bu bağlamda;

1) Söz konusu iddia doğru mudur? Tarafınıza ulaşmış bu yönlü bir istihbarat var mıdır?
2) Bu iddialar doğruysa, bir insanlık suçu olan insan ticaretinin sorumluları kimlerdir? Bu kişiler ile ilgili her hangi bir soruşturma açılmış mıdır?
3) Söz konusu iddialar üzerine kamuoyunu aydınlatmak için bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz?
4) Antep ve Urfa şehirleri başta olmak üzere, son iki yılda Türkiye’de artan ‘köle ticareti’ iddialarından sonra aldığınız önlemler nelerdir?
5) Daha önce Almanya’daki TV-radyo kanalları başta olmak üzere farklı ajanslarının haberleştirdiği "IŞİD’in Antep’teki yapılanması ve köle ticareti" iddiaları hakkında inceleme-soruşturma yapılmış mıdır?

HDP Süleyman Soylu iddiası ankara'da