Arınç, Nebati'yi ti'ye aldı: Bunun epistemolojik açıdan anlamı nedir diye düşünüyorum

Arınç, Nebati'yi ti'ye aldı: Bunun epistemolojik açıdan anlamı nedir diye düşünüyorum
Bülent Arınç, katıldığı bir televizyon programında Bakan Nebati'nin sözlerine gönderme yaparak ti'ye aldı: Bunun epistemolojik açıdan anlamı nedir diye düşünüyorum.

Artı Gerçek - Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin kamuoyunda gündem olan “"Neoklasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heterodoks yaklaşım günümüzde giderek ön plana çıkan davranışsal ekonomi ve nöro ekonomi ile daha fazla önem kazanmaktadır" açıklamasına göndermede bulunan Nebati'yi tiye aldı. Arınç kendisine yöneltilen soruyu anlamlandıramayarak, “Bunun epistemolojik açıdan anlamı nedir diye düşünüyorum” dedi.

Arınç, TV5'te katıldığı programda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışını yorumladı

TV5 programcısı Mustafa Deniz, “Ben de 28 Şubat mağduru bir kardeşinizim. Kat sayı problemi yaşadık, kız kardeşim okula gidemedi. AK Parti döneminde imam hatipte müfredat değişikliği ile başı kapalı kız öğrencilerin başının açılması istendi. Bakıyorum bazen uygulamalar, geçmişte tabii ki yanlış adımlar hatalar var. Günümüzde yanlış adım, hata yok mu, CHP bir açılım yapıyor, bu kazanım olmaz mı, buraya evrilemez mi? Başörtüsü meselesinde sadece burada savunup sarılmak yeterli olur mu inancımız kapsamında?” dedi.

Deniz'in sorusuna Arınç, "Senin sorunu dinlerken Nebati Bey aklıma geliyor. Öyle bir yorum yaptın ki bunun epistemolojik açıdan anlamı nedir diye düşünüyorum. Mustafa Bey sen sosyolojiyi iyi bilen bir arkadaşımızsın." yanıtını verdi.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar