Babacan'dan Erdoğan'a: Sayın Cumhurbaşkanı, lütfen önden buyurun

Babacan'dan Erdoğan'a: Sayın Cumhurbaşkanı, lütfen önden buyurun
Resmi Gazete'de yayımlanan genelgede Saray'ın tasarruf tedbirlerinden muaf tutulması dikkat çekti.

Tasarruf tedbirleri genelgesinden AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın muaf tutulmasına tepki gösteren DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Sayın Cumhurbaşkanı, lütfen önden buyurun" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanan Tasarruf Tedbirleri Genelgesi'ne  Saray'ın ve TBMM'nin harcamaları eklenmedi. Kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanması, bürokratik işlemlerin azaltılması ve kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanımına ilişkin "tasarruf tedbirleri" genelgesine, "Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı ve TBMM Başkanlığı Genel Sekreterliği hariç" ibaresi eklendi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Saray'ın tasarruf tedbirlerinden muaf tutulmasına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Babacan, "Tasarruf ruhu yukarıdan başlar. Şatafatlı harcamaları kesmesi gereken, bütçesini küçültmesi gereken ilk kurum Cumhurbaşkanlığı'dır. Sayın Cumhurbaşkanı, lütfen önden buyurun" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar