Babacan’dan Erdoğan’a tepki: Böyle bir vaadi gördüğüme kahroluyorum

Babacan’dan Erdoğan’a tepki: Böyle bir vaadi gördüğüme kahroluyorum
Erdoğan'ın şehir dışında okuyan öğrencilere ulaşım için destek verileceği açıkladı. ‘Kahroluyorum’ diyerek açıklamaya tepki gösteren Babacan, ‘Çok değil 7-8 sene evvel yurtdışına eğitime gidecek gençlere desteği konuşuyorduk’ dedi.

Artı Gerçek-DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şehir dışında eğitim gören öğrencilerle ilgili vaadine tepki gösterdi.

Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, “Bir müjde de üniversite öğrencilerimize vermek istiyorum. Ailelerinin yaşadığı şehirlerden uzak yerlerde eğitim-öğretim gören öğrencilerimize okullarına gidiş ve dönüşleri için ulaşım desteği sağlayacağız” dedi.

Erdoğan “Yılda iki defa verilecek bu destek sayesinde yaklaşık 150 bin öğrencimizin ailelerinin yanına onlara herhangi bir yük getirmeden gidip gelebilmesini temin etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Babacan, Erdoğan'ın söz konusu açıklamalarına dair sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ‘kahroluyorum’ diyerek tepki gösterdi. Babacan şunları söyledi:

“Böyle bir vaadi gördüğüme kahroluyorum. Çok değil 7-8 sene evvel yurtdışına eğitime gidecek gençlere desteği konuşuyorduk. Şimdi şehirler arası ulaşım için destek vermeyi gururla müjdeliyor Cumhurbaşkanı… Bu ülkenin evlatları bunu hak etmiyor.”(HABER MERKEZİ’)

Öne Çıkanlar