Babacan ve Davutoğlu'ndan İmamoğlu açıklaması

Babacan ve Davutoğlu'ndan İmamoğlu açıklaması
DEVA Partisi lideri Ali Babacan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı davada kararın açıklanması öncesinde adalet çağrısı yaptı. Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu da İmamoğlu'nu aradı.

Artı Gerçek - DEVA Partisi lideri Ali Babacan, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'YSK görevlilerine hakaret ettiği' iddiasıyla ve siyasi yasak talebiyle yargılandığı davaya tepki gösterdi. İmamoğlu hakkındaki kararın açıklanması beklenirken, Babacan'dan 'adalet' çağrısı geldi.

Babacan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Siyasi yargı kararlarıyla milli iradenin engellenemeyeceğini en iyi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bilmesi gerekir. İBB Başkanı Sayın İmamoğlu ile ilgili yargıdan adil bir karar bekliyoruz" dedi.

DAVUTOĞLU: İMAMOĞLU'NU ARADIM

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu da, partisinin üçüncü kuruluş yıldönümü için düzenlenen kutlama töreninin ardından İmamoğlu ile dayanışma mesajı paylaştı. Davutoğlu, "İstanbul'da millet iradesiyle seçilen Belediye Başkanı Sn. Ekrem İmamoğlu'nu arayarak yanında olduğumuzu bir kez daha vurguladım. Siyasi amaçla yapılan yargılamanın ve adaletsizliğin karşısındayız" dedi.

İMAMOĞLU'NDAN SARAÇHANE ÇAĞRISI

İmamoğlu, hakkında siyasi yasak ve hapis cezası istenen davanın bugünkü duruşmasına saat 16.00'da kadar ara verilmesinin ardından, İstanbullulara İBB binasının önünde toplanma çağrısında bulunmuştu.

İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "16 milyon İstanbullunun evi Saraçhane’dir. İstanbul ve Türkiye, iradesine daha önce nasıl sahip çıktıysa bugün de çıkacaktır. Karar ne olursa olsun, kâh sevincimizi kâh irademizi göstermek adına herkesi saat 16.00’da Saraçhane’ye davet ediyorum" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar