Bahçeli: Oyuncu Burak Haktanır'a helal olsun diyorum

Bahçeli: Oyuncu Burak Haktanır'a helal olsun diyorum
MHP lideri Devlet Bahçeli, ödülünü Şebnem Korur Financı’ya ithaf eden yönetmen Özcan Alper’i hedef alan Oyuncu Burak Haktanır’a sahip çıktı. Bahçeli, “ Ona helal olsun diyorum” dedi. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'na "Önce aday ol sonra konuş" diye seslendi.

Artı Gerçek - Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'i hedef aldı, Oyuncu Burak Haktanır’a sahip çıktı, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na adaylık çağrısı yaptı.

Bahçeli, "Tank, top, İHA, SİHA vur öldür, Cumhuriyet bunun için kurulmadı" diyerek AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vizyon belgesini eleştiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer için "Hasbelkader seçildin ama hasbelkader Akdeniz'e dökülmeyeceksin" dedi.

"Erdoğan benim aday olmamdan korkuyor" diyen Kılıçdaroğlu'na da cevap veren Bahçeli, "Önce aday ol sonra konuş" diye seslendi.

Bahçeli ayrıca ödülünü tutuklanan Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Financı’ya ithaf eden yönetmen Özcan Alper’i hedef alan oyuncu Burak Haktanır’a “Büyük cesaret örneği sergilemiştir. Ona helal olsun diyorum” sözleriyle sahip çıktı.

NE OLMUŞTU?

Boğaziçi Film Festivali’nde Ulusal uzun metraj film dalında "Karanlık Gece" filmi ile "En İyi Yönetmen" ödülünü kazanan yönetmen Özcan Alper, konuşmasında ödülünü, TSK'nin Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) PKK'ye karşı kimyasal silah kullandığına dair görüntülerin araştırılması çağrısı yapınca iktidar tarafından hedef gösterilip tutuklanan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Fincancı'ya ithaf etmişti.

O sırada salonda bulunan oyuncu Burak Haktanır da Alper’e ‘O kadın TSK’ya iftira attı. Kaç gündür tüm PKK sayfaları onu destekliyor‘ diyerek bağırmıştı.

Festival yönetimi yaşananların ardından yaptığı açıklamada "Önceliğin filmler ve sanatçılar olduğu belirtilerek politik gönderme ve sloganların kınandığı" ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Burak Haktanır’la Milli Savunma Bakanlığı’nda (MSB) görüşeceği açıklanmıştı. Akar, Haktanır’ın ‘çıkışının önemli olduğunu’ belirterek ‘tavrını takdir ettiğini’ söyledi. Akar, Haktanır’a ‘gösterdiği duruştan dolayı arayarak tebriklerini ilettiğini’ de aktarmıştı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop da Alper’i hedef alan Burak Haktanır’a ‘tebrik telefonu’ açmıştı.

'CUMHURİYET'İN ÜÇÜNCÜ EVRESİ CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ İLE ANILACAK'

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Bize göre cumhuriyetin ilk evresi, doğrusuyla yanlışıyla, 1923 -1946 arasında vücut bulan 23 yıllık tek parti dönemidir. 1946-2017 yılları arasında çok partili parlamenter sistem hayatı cumhuriyetin ikinci evresidir. Cumhuriyet'in 2017’den geleceğe açılan üçüncü evresi ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile anılacak."

'17 BAŞLIĞIN HEPSİNİ DESTEKLİYORUZ'

"3 Kasım 2000 yılında gerçekleştirdiğimiz olağan büyük kurultayda 100 yılla sözleşme hedefimizi açıklamıştım. O günkü beyanımızla bugünkü Türkiye Yüzyılı kararlılığı üst üste çakışmış, birbirini tamamlamış, Türkiye ve Türk Milleti muazzam bir uyanışa geçmiştir. Biz Türkiye Yüzyılı'nın dünya geneline, insanlık gündemine tıpkı bir cemre gibi düşme mücadelesinde sonuna kadar varız, buna da kararlıyız. Biz Sayın Cumhurbaşkanı'nın gelin birlikte inşa edelim, gelin Türkiye Yüzyılı'nı yeni milli mutabakat zemini haline dönüştürelim icabetine kulak veriyoruz. Türkiye Yüzyılı vizyonunun ruhunu ifade eden 17 başlığın hepsini yerinde buluyor, destekliyoruz."

KILIÇDAROĞLU'NA TOGG TEPKİSİ

"Türkiye artık kendisine has birikim ve kabiliyetiyle otomobilini yapacak aşamaya gelmiştir. Bundan sadece Türkiye alerjisi olan odaklar rahatsız olacaklardır. Hani Kılıçdaroğlu milleti kandırıyorlar diye konuşmuştu ya, Allah’a şükür sorduğu sorunun cevabını gözlerimizle 29 Ekim’de Gemlik’te gördük."

'ŞİMDİDEN TOGG KUYRUĞUNA GİR'

"Sayın Kılıçdaroğlu sana kötü bir haber vereyim, TOGG’un seri üretimi 2023 yılında başlıyor, siparişini vermek için de şimdiden kuyruğa gir. TOGG'un törenine katılarak ortak sevinci başlattık. Kılıçdaroğlu'na diyorum ki zaman bulursan, yolunu öğrenirsen Gemlik'e gitmeni tavsiye ediyorum."

"Akaryakıt koyulmadığından dolayı 100 metre sonra duran Devrim otomobilinden 61 yıl sonra Türkiye'de bir çığır açılmış, müstesna bir adım atılmıştır. Yapamazsınız diyenle ters köşededir. Üretemezsiniz diyenler uçurumun dibindedir. Satamazsınız diyenler de yakında tel tel dağılacaktır. 'Yerli otomobil intihardır' diyenler ise mandacılardır, hepsi yabancı beslemeleridir. Sayın Kılıçdaroğlu hani nerede diyordun, işte her şey meydanda. Gerçi gemlenmiş iradenle Gemlik’e baksan da göremeyeceğini aziz milletimiz biliyor."

MERSİN BELEDİYE BAŞKANI'NA TEPKİ

"Sayın Belediye Başkanı hasbelkader seçildin ama hasbelkader Akdeniz'e dökülmeyeceksin. Biz kahramanlık türküleri söyleyeceğiz. Tankımızdan, İHA'mızdan, SİHA'mızdan rahatsız olanlara rahat yoktur, merhamet yoktur."

"KILIÇDAROĞLU, ÖNCE ADAY OL SONRA KONUŞ"

"Kılıçdaroğlu, 'Erdoğan benim aday olmamdan korkuyor' demiş. Korkaklar terör örgütlerinin arkasına saklananlardır. Sayın Kılıçdaroğlu, davul sende tokmak başkasında. Önce aday ol sonra konuş. Ardından da siyasetinde milli ve ahlaklı olmaya çalış."

BURAK HAKTANIR'A SAHİP ÇIKTI

"Oyuncu Burak Haktanır büyük cesaret örneği sergilemiştir. Ona helal olsun diyorum."

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar