Sisi ile görüşmeyi doğru bulan Bahçeli: Esad ile de görüşülmeli

Sisi ile görüşmeyi doğru bulan Bahçeli: Esad ile de görüşülmeli
MHP Lideri Devlet Bahçeli, Erdoğan'ın Sisi ile görüşmesini doğru bulduğunu açıkladı. Bahçeli, "Arkası getirilmeli, bununla da kalmamalı Esad ile de görüşme vasatı açılmalı" ifadelerini kullandı.

Artı Gerçek- Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi’nin Katar’da el sıkıştığı fotoğrafa ilişkin olarak, "Sayın Cumhurbaşkanımızın Sisi ile kurduğu temas doğru bir temastır” değerlendirmesini yaptı. Bahçeli, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la da görüşülmesi gerektiğini belirtti.

Bahçeli konuşmasında yine HDP'nin kapatılmasını isteyerek, "HDP, TBMM'ye sızmış düşman bakiyesidir. Böylesi parti görünümlü bir örgütün siyaset hayatımızda bulunması haksızlıktır. AYM'nin hâlâ neyi beklediğini sormayalım mı?"ifadelerini kullandı.

Bahçeli’nin konuşmasından başlıklar şöyle:

'MHP ANKET ŞİRKETLERİNİ BOZGUNA UĞRATA UĞRATA GELİYOR'

"Milliyetçi Hareket Partisi, algı oyunlarını bozarak geliyor. İftira düzeneklerini yıkarak geliyor. Milliyetçi Hareket Partisi, kiralık kalemlerin sahiplerini yenerek geliyor. Milliyetçi Hareket Partisi, anket şirketlerini bozguna uğrata uğrata geliyor."

"Atanamayan hiçbir öğretmen bırakmayacağız. Hepsi kadroya geçirilmelidir. Kanaatimiz ve kararlılığımız budur."

“İhanet bir hak değildir. Kötülük bir hak değildir. Suç işlemek bir hak değildir, insan ödürmek bir hak değildir. Biz kişi hak ve hürriyetine bir başkasının güvenlik ve hürriyet sınırlarını ihlal etmediği sürece saygılıyız. Küfür bir hak değildir. Bir ahlak sorunudur.”

ABD'YE 'ENES KANTER' TEPKİSİ

“Temel hak ve hürriyetler ekseninde mangalda kül bırakmayan çevrelerin varmak istediği nokta neresidir? Küresel cinayetlere sessiz kalmak, insan onurunun ayaklar altına alınmasına tepkisiz durmak bir hak mıdır? ABD'nin 10 Kasım 2022 tarihinde, Litvanya'da dünya özgürlükler kongresine Enes Kanter isimli tescilli teröristin katılması, Cumhurbaşkanımızın iftiralara maruz kalması bir hak mıdır?”

LGBTİ+'LARI HEDEF ALDI

"LGBTİ'yi desteklemek bir hak mıdır? Yoksa bir sapkınlık mıdır? İstiklal Caddesi'nde bombayla bebek arabası devirmek, altı insanımızı katletmek bir hakkın konusu mudur? TV'lerde sabitleşmiş sözde yorumculara, aydınım diye ortalıklarda gezinen şarlatanlara bilmediğimiz hak ve hukuk zemininde katlanmak mümkün ve muteberdir?"

'HDP TBMM'YE SIZMIŞ DÜŞMAN BAKİYESİDİR'

“19 Kasım 2022 gecesi icra edilen Pençe Kılıç harekatı Türkiye'nin hukuki ve meşru bir hakkıdır. Bu harekata karşı gelen, bu harekatın durdurulmasıyla ilgili dünyaya çağrı yapan HDP TBMM'ye sızmış düşman bakiyesidir. Böylesi parti görünümlü bir örgütün siyaset hayatımız da bulunması haksızlıktır. Bu bölücü şebeke kapatılsın. Bu bölücü şebeke kapatılmasın da hazine yardımıyla teröristlere yardıma devam mı etsin? AYM'nin hala neyi beklediğini sormayalım mı?"

"HDP, Türk siyasetine tuzaklanmış zaman ayarlı bombadır. 2023'te bölücü siyasete artık son verilmelidir. İlle de siyaset yapalım diyorlarsa toplasınlar büyük kongrelerini, iltica etsinler tek yumurta ikizleri CHP'ye. CHP'yi HDP'den HDP'yi de CHP'den ayrı tutmamız hayaldir. HDP ile iş tutup aynı gayelerle toplanan herkes bu sözümün aracısız muhatabıdır. İstiklal'deki kanlı saldırının 2023 seçimleri için siyasi bir mahiyet taşıdığını iddia edenler bu milletin evladı olamazlar, bu vatanın sahibi olamazlar. CHP'nin bazı yöneticilerine bakıldığında bomba patlatan teröristleri aklama çabasında oldukları fark edilecektir."

SOYLU'YA 'SAHİP ÇIKTI'

“İçişleri Bakanımıza 'alçak' diyen, haksız suçlamalarda bulunan, surda gedik açmak için çırpınan, PKK -YPG adına saldıran terörist sevicilerin topu alçağın da alçağıdır. Namerttir. TSK'ya iftira atanların alayı birden paralı askerliğe talip olmuş müptezellerdir.”

'TÜRKİYE'NİN İÇ POLİTİKASI, ABD'NİN DIŞ POLİTİKASIDIR'

“İşin özünde bizim terörle mücadelemiz, küresel güçlerle mücadelemizdir. PKK/PYD'yi eğitip donatan başta ABD olmak üzere ülkeler Türkiye'nin karşısındadır. Harekattan bir gün önce ABD'li komutanının sözde terörist mezuniyet töreninde sözde başarılarından dolayı gurur duyduklarını açıklaması yalnızca skandal değil, müttefiklik hukukuna saplanmış yeni bir hançerdir. Türkiye'nin iç politikası ABD'nin dış politikasıdır. Zillet İttifakı da bu dış politikanın tutsak alınmış uydusudur. ABD, Türkiye'ye açık cephe almıştır. Biz bu cepheyi görüyoruz. Reste rest diyecek mertliği sonuna kadar gösteriyoruz.

'SİSİ TEMASI DOĞRU, ESAD İLE GÖRÜŞÜLMELİ'

"Sayın Cumhurbaşkanımızın Mısır cumhurbaşkanı Sisi ile Katar'da kurduğu temas doğru bir temastır. Arkası getirilmelidir. Bununla da kalmamalı, Beşar Esad ile de görüşme vasatı açılmalı, terör örgütlerine karşı ortak bir irade oluşturulmalıdır. Türkiye'nin Mısır, Suriye ve Irak'la tarihten gelen çok güçlü bağları vardır. Biz doğrudan ikili görüşmeleri başlatmazsak bozguncular aramızı iyice açacaktır." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar