Bahçeli'nin Soylu'ya sahip çıkan açıklamaları Saray'ı rahatsız etmiş

Bahçeli'nin Soylu'ya sahip çıkan açıklamaları Saray'ı rahatsız etmiş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakın bir ismin, MHP lideri Bahçeli'nin Ayhan Bora Kaplan üzerinden Soylu'ya 'sahip çıkan' açıklamalarının AKP'de 'rahatsızlık yarattığı' iddia edildi. Erdoğan'ın Yerlikaya'ya desteğini çekmeyeceği de öne sürülenler arasında.

Artı Gerçek - Suç örgütü lideri olmakla suçlanan ve eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bağlantısı olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan, siyaset arenasında gündem olmaya devam ediyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Süleyman Soylu'ya 'sahip çıktığı' açıklamaları sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çok yakın bir isim, Bahçeli'nin açıklamalarının Saray'da nasıl karşılık bulduğunu anlattı.

'BAHÇELİ'NİN AÇIKLAMALARI PARTİMİZDE CİDDİ RAHATSIZLIK YARATTI'

Halk TV yayınında Seyhan Avşar'ın anlattığı bilgilere göre, bu isim "Sayın Devlet Bahçeli’nin açıklamaları partimizde ciddi rahatsızlık yarattı" dedi. Erdoğan'a yakın ismin konuya ilişkin şunları söylediği iddia edildi:

"Ortada bir irade var. Cumhurbaşkanımızın iradesi... Ayrıca 3 aydır bakanlık koltuğunda oturan bir isim var. MHP liderinin, onun operasyonunu gölgeleyecek bir açıklama yapması doğru değil. Aslına bakarsanız bu açıklama MHP liderinin devlet geleneği de aykırı. Ancak Soylu ve tarafgirlerinin Bahçeli’ye bu açıklamayı yapması konusunda ısrarcı davrandığını düşünüyoruz."

‘CUMHURBAŞKANIMIZ YERLİKAYA’YA DESTEĞİNİ ÇEKMEZ’

Bahçeli’nin açıklamalarının Ali Yerlikaya’yı bir süre frenleyeceğini öne süren Erdoğan'a yakın isim, “Bu açıklama Yerlikaya (İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya) üzerinde Demokles’in Kılıcı gibi sallandırılmak isteniyor. Soylu ve Kaplan (Ayhan Bora Kaplan) operasyonu MHP liderinin açıklamasıyla, tartışılan bir zemine çekildi. Şimdi Yerlikaya biraz temkinli olmak zorunda. Görüp, duyduklarına hemen müdahale etmemek zorunda. Ancak bilinmeli ki Cumhurbaşkanımız, Ali Yerlikaya’ya desteğini çekmez ve yine bu da bilinmelidir ki Cumhurbaşkanımız vakıf olduğu hiçbir illegal yapılanmaya müsaade etmez” şeklinde konuştu.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın Ayhan Bora Kaplan soruşturmasını yürüten Ankara Emniyet müdürü Engin Dinç'i makamına çağırmasının sorulduğu isim, "Başkan, Kaplan operasyonuna ilişkin birinci elden bilgi almak için gitmiştir” dedi.

‘KOCAMAN’A BİR ŞEY YAPMAZLAR’

“Kaplan’ın mülakatında Yargıtay üyesi Yüksel Kocaman’ın da adının geçtiği ortaya çıktı ve Kocaman ‘Soylu’ya operasyon çekildiğini’ söyledi. Sizce, Yargıtay, Kocaman’ı istifaya davet eder mi ya da bir soruşturma başlatılır mı?” sorusuna ise Erdoğan'a yakın isim şu cevabı verdi:

"Hiçbir şey olmaz. Yargıtay, adı çeşitli iddialara karışan Ömer Faruk Aydıner’e dahi bir şey yapmadı. Kocaman’a da yapmazlar. Yapılan ikili görüşmede muhtemelen Yargıtay Başkanı, ‘Yargıtay üyeleriyle ilgili resmi olmayan mülakat adı altında kayıt almayın. Elinizde bir resmi belge varsa bize bilgi verin. Saygın bir kurum olan Yargıtay’ı yıpratmayın’ demiştir."

Kocaman'ın verdiği söyleşiye dair "Soylu'yu tartışmanın odağına çekiyor" diyen kaynak, "Kendisini geri plana itiyor. Çıkıp ‘ben ev, araba almadım’ diyebilirdi. Ancak ‘hedef Süleyman Soylu’ demeyi tercih etti. Bu sinsi bir şantaj” diye konuştu.

‘ÖLDÜRÜLEN ILICAN’IN MALINA ÇÖKTÜLER’ İDDİASI

Aynı kaynak, Mart 2018’de Ankara’da öldürülen Kalegaz AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Ilıcan dosyasına da atıfta bulunarak şunları iddia etti:

“Soylu’ya gelince ise yaptıkları herkesin malumu. Kocaman ve Soylu ilişkisi de öyle. En basitinden Kadoğlu (Ömer Faruk Ilıca cinayetine adı karşın iş insanı Tarkan Kadoğlu S. A.) dosyasında adamların malına mülküne çöktüler. Bir tane sahip çıkan olmadı. Bu işin başında da Yüksel Kocaman vardı."

‘ERDOĞAN ZAYIFLATIR VE SİLER’

Aynı kaynak, Soylu hakkında herhangi bir soruşturmanın olup olmadığı yönündeki soruya ise şu cevabı verdi:

"Cumhurbaşkanımız mahiyetinde çalışan hiç kimseyi davalık, mahkemelik yapmaz. Zayıflatır ve siler."

Bu cevap üzerine sorulan "Soylu’yu zayıflatıp, silmeyi mi düşünüyor?" sorusuna ise, “Bekleyip göreceğiz” cevabı geldi.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kaplan ile yakın olduğu iddiası üzerinden eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sahip çıkmıştı. Bahçeli, "Sayın Soylu 2016 yılından 2023 yılına kadar üstlendiği bakanlık sorumluluğunu layıkıyla yerine getirmiş bir devlet ve siyaset insanıdır" demişti.

Süleyman Soylu'nun daha önce hedef göstermesinin ardından Bahçeli de isim vermeden Ayhan Bora Kaplan ve Soylu ile ilişkisine yönelik haberler yapan gazeteci Tolga Şardan'ı hedef göstermişti. (Kaynak)

Öne Çıkanlar