Bahçeli'nin sözlerine Hatimoğulları'ndan 'yol temizliği' yanıtı: Kürt sorunu, yargı, demokratikleşme

Tülay Hatimoğulları, Devlet Bahçeli'nin "Uzattığım el Türkiye partisi olma teklifidir" sözlerine 'yol temizliği' vurgusu yaparak cevap verdi: Kürt sorununun barışçıl çözüme kavuşması anlamlı olacaktır. Yargıyla ilgili adımların atılması elzemdir.

Artı Gerçek - DEM Parti Eş Genel başkanı Tülay Hatimoğulları, Meclis'te düzenlediği grup toplantısından sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisine yönelik "Uzattığım el Türkiye partisi olma teklifidir" sözlerini yanıtlayan Hatimoğulları, grup toplantısında söylediği 'yol temizliği' sözlerine atıf yaptı ve şunları söyledi:

"Eğer yeni bir dönem açılacaksa bu yeni dönemin açılması biraz önce bahsettiğimiz yol temizliğiyle ilgili olan bir şeydir. Bugün Türkiye'de gerçekten kronikleşmiş olan bir sorun var. Türkiye'nin demokratikleşmesinin önünde engel, Kürt sorununun barışçıl ve demokratik çözüme kavuşması bu anlamıyla önemli bir adım olacaktır. Yargının bugün, bu kadar saray taraftarı olması, 'AYM kapatılsın denecek' kadar ileriye giden adımların atılması geçmiş dönemde çok eleştirdiğimiz ve doğru bulmadığımız konular.

Bu konuda tabii yargıyla ilgili adımların atılması çok önemli ve elzemdir. Bu konularda atılacak adımları biz de izleyeceğiz hep beraber. Buradaki normalleşme midir, iç barış mıdır? Kavramı, ismi ne olursa olsun somut olması gereken şey Türkiye'deki bütün bu sorun zincirinin çözümüne dair sağlıklı bir politik programın ortaya çıkması gerekiyor."

Öne Çıkanlar