Bakan Dönmez'den 'kalıcı saat' savunması: Kaygı, stres, depresyon daha az yaşanır

Bakan Dönmez'den 'kalıcı saat' savunması: Kaygı, stres, depresyon daha az yaşanır
Bakan Dönmez, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceki gün evinden çektiği video ile gündeme getirdiği “karanlık sabahlar” sorununa ilişkin açıklama yaptı. Dönmez, ülke nüfusunun gün ışığından daha fazla faydalandığını savundu.

Artı Gerçek-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, CHP Milletvekili Sibel Özdemir’in bütçe görüşmelerinde kalıcı yaz saatiyle ilgili sorusuna yazılı yanıt verdi.

Bakan Dönmez, bu uygulama ile “ülke nüfusunun daha büyük bir bölümünün gün ışığından daha fazla faydalandığını” savundu.

Cumhuriyet’te yer alan Sarp Sağkal’ın haberine göre Dönmez, “Saat değişimlerinin getirdiği kaygı, stres, depresyon gibi olumsuzlukların sabit saat uygulamasında daha az yaşanacağı ortaya konulmuştur” ifadelerini kullandı.

‘CAN VE MAL GÜVENLİKLERİNİ TEHLİKEYE ATIYOR’

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise kendisine bu konuda yöneltilen sorulara henüz yanıt vermedi. Aldığı yanıtı değerlendiren Özdemir şunları söyleyerek çağrı yaptı:

“Özellikle gelişme çağında olan çocuklar karanlıkta okula gidiyor. Çalışan kadınlar karanlıkta işe gidip karanlıkta evlerine dönüyor. Bu durum, can ve mal güvenliklerini tehlikeye atıyor. Türkiye de bir an önce yaz-kış saati uygulamasına geçmelidir.”(Kaynak)

Öne Çıkanlar