Bakan Tunç'tan Türkeş'e 'sümen altı' cevabı: 'Dilekçe 19 Temmuz'da bize ulaştı; bir hafta-10 gün makul süre'

Bakan Tunç'tan Türkeş'e 'sümen altı' cevabı: 'Dilekçe 19 Temmuz'da bize ulaştı; bir hafta-10 gün makul süre'
AKP'li Tuğrul Türkeş'in Osman Kavala ile görüşme talebine yanıt verilmemesi üzerine "başvuru sümen altı edilmesin" açıklamasına Adalet Bakanı Tunç cevap verdi: 19 Temmuz'daki başvurunun dilekçesi bize ulaştı. Bu durumlarda 1 hafta 10 gün makul süre.

Artı Gerçek - AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş ile Adalet Bakanı Yımaz Tunç arasındaki 'Kavala ziyareti' ile ilgili karşılıklı açıklamalar devam ediyor. Kavala ziyaret talebi ile ilgili yaptığı başvurunun üzerinden bir hafta geçmesine rağmen geri dönülmediğini belirten ve 'başvurunun sümen altı edilmemesi' gerektiğini söyleyen Türkeş'e Bakan Tunç cevap verdi. NTV'ue konuşan Tunç, başvurunun 19 Temmuz'da ellerine ulaştığını söyledi ve bir hafta-10 günlük geri dönüş süresinin makul olduğunu savundu.

Tunç, konuyla ilgili şöyle konuştu:

'MAKUL SÜRE'

"19 Temmuz tarihinde sayın Türkeş, Meclis Başkanlığı’na bir dilekçeyle Gezi davası hükümlülerinden bazılarını ziyaret etmek istedi. O dilekçe bize ulaştı. O dilekçeden önce sayın Türkeş’le bir araya gelmiştik. Dilekçe bize ulaştıktan sonra tabii henüz 1 hafta geçti. Bu durumlarda 1 hafta 10 gün gecikebiliyor. Makul bir süre…"

"Sayın Türkeş bizim partimizin milletvekili dolayısıyla muhalefet milletvekilleriyle, iktidar milletvekilleriyle bir ayrım söz konusu değil. Hükümlü ve tutukluların ziyaret edilmesine yönelik bir yönetmeliğimiz var. Bu yönetmeliğin 26 ve 40’ıncı maddesi çerçevesinde bu izinler veriliyor. Bugüne kadar Gezi davası hükümlülerini 64 farklı milletvekili ile 340 farklı avukat ziyaret etti. Dolayısıyla bizim hükümlüleri ziyaretçileriyle görüştürmeme gibi bir durumuzu yok. Bu zaten Anayasa ve kanunların verdiği mecburiyet."

'ACELECİ DAVRANDIĞINI SÖYLEDİM'

"Milletvekillerimiz de kendi yakınları olmasa dahi başvurduklarında makul bir süre içerisinde o görüşmeleri biz sağlıyoruz. Sayın Türkeş’in talebi de bu şekildeydi. Bizim bu konuda ‘Görüştürmeyeceğiz’ gibi bir bildirimde bulundurmadan, görüşme gününü kararlaştırmaya çalışırken bir açıklama yaptı. Açıklamasında dosyanın sümenaltı edildiği gibi ifadeler kullanmıştı. Ben kendisini aradım. Adalet Bakanlığı’nda hiçbir dosya sümenaltı edilmez. Bu konuda" biraz aceleci davrandınız" dediğimde de basının kendisine baskısı olduğunu söyledi."

"Sayın Türkeş’in ziyaretiyle ilgili problem yok. İstediği zaman, uygun bir günde görüşebilir. Arkadaşlar kendisiyle irtibata geçtiler. Kendisinin bu hafta belki müsait olamayacağını, 10 gün sonra ziyaret edebileceğini ifade etmişti."

NE OLMUŞTU

AKP'li Tuğrul Türkeş, önce Gezi tutuklusu Osman Kavala, sonra da Tayfun Kahraman, Can Atalay ve Çiğdem Mater'le görüşmek için de başvuru yaptığını açıkladı. Bakan Tunç'tan konuyla ilgili, 'başvuruyu değerlendiriyoruz' diye konuştu.

Türkeş, 26 Temmuz'da yaptığı açıklamada, 19 Temmuz'da yaptığı başvuruya henüz dönüş yapılmadığını belirterek, Adalet Bakanı Tunç'un 'değerlendiriyoruz' açıklamasını 'dosyayı sümen altı etmeye yönelik' diyerek tepki gösterdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar