Adalet Bakanı Tunç'tan Yargıtay eleştirilerine yanıt: 'Meclis'e darbe yapıldı' demek sorumsuzluktur

Adalet Bakanı Tunç'tan Yargıtay eleştirilerine yanıt: 'Meclis'e darbe yapıldı' demek sorumsuzluktur
Yargıtay’ın AYM kararının ardından 'Meclise yönelik darbe yapıldığı' açıklamalarını eleştiren Adalet Bakanı Tunç, “Yanlış ve sorumsuzca bir harekettir” dedi. Bakan Tunç, CHP Genel Başkanı Özel’in “Sokaklarda direneceğiz” sözlerini de hedef aldı.

Artı Gerçek - Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin, TİP Hatay Milletvekili seçilen Gezi Parkı davası tutuklusu Can Atalay hakkında ihlal kararı veren Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına ilişkin açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kararı eleştirenleri hedef aldı. Bakan Tunç, “'Meclise yönelik darbe yapıldığı' şeklinde açıklamalarda bulunmak son derece yanlış ve sorumsuzca bir harekettir” dedi.

Siyasi partiler, hukukçular, siyasetçiler ve birçok kişi Yargıtay’ın kararını eleştirdi. Birçok siyasi parti "Karar Meclis'e, Anayasa'ya karşı darbe girişimidir" değerlendirmesine Bakan Tunç "Son derece yanlış ve sorumsuzca bir harekettir" diyerek eleştirdi.

Bakan Tunç, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in partisinin olağanüstü toplantısının ardından “Biz adalet oturumunu bu Meclis’te yapacağız ve Meclis’i terk etmeyeceğiz. Bir grubu temsil eden 20 milletvekili bu adalet oturumunu sürdürecektir. Bu anayasaya sahip çıkmak ve adalet için yemin ettik. Sadece Meclis’te değil, tüm halkı, milletvekillerini, parti gruplarını direnmeye çağırıyoruz.” Sözlerini de eleştirerek, “Mahkeme kararlarını bahane ederek sokak hareketleri çağrısında bulunmanın kimseye bir yararı yoktur. Hukuk devletinde sorunlar sokakta değil, yine hukuk içinde öngörülen mekanizmalarla çözülür” dedi.

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Gezi kalkışması sebebiyle Türk Ceza Kanununun 312. maddesi uyarınca, 'cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçundan verilen kesinleşmiş mahkumiyet hükmü sonrasında, bu hükümle ilgili olarak verilen Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay kararları üzerinden yapılan değerlendirmelerde 'Meclise yönelik darbe yapıldığı' şeklinde açıklamalarda bulunmak son derece yanlış ve sorumsuzca bir harekettir.

Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Mahkeme kararlarını bahane ederek sokak hareketleri çağrısında bulunmanın kimseye bir yararı yoktur. Hukuk devletinde sorunlar sokakta değil, yine hukuk içinde öngörülen mekanizmalarla çözülür." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar