HEDEP'ten Yargıtay kararı nedeniyle olağanüstü toplantı kararı

HEDEP'ten Yargıtay kararı nedeniyle olağanüstü toplantı kararı
HEDEP Basın Bürosu, tutuklu vekil Can Atalay ve AYM ile ilgili Yargıtay kararı nedeniyle MYK ve Meclis Grubu’nun toplantı kararı aldığını duyurdu. Eş Başkanlar Hatimoğulları ve Bakırhan ise yarın basın toplantısı düzenleyecek

Artı Gerçek - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Basın Bürosu, paylaştığı bilgi notunda Yargıtay’ın Can Atalay kararını uygulamaması ve Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması nedeniyle Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Meclis Grubu’nun toplantı kararı aldığını duyurdu.

YARIN BASIN TOPLANTISI YAPILACAK

Ayrıca toplantıya ve söz konusu sürece dair HEDEP Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan 11.00’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleme kararı aldı.

HATİMOĞULLARI: YARGI DARBESİ DERHAL SON BULMALI

HEDEP Eş Genel Başkanı Hatimoğulları sosyal medya hesabından Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin kararına şu sözlerle tepki gösterdi:

"Her türlü siyasi müdahale ve hukuk dışı kararın altına imza atan Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması, yargı darbesinin geldiği durumun vahametini gösteriyor. Türkiye’yi bu noktayı AKP-MHP iktidarı getirdi.

İktidar; muhalifleri, Kürt halkını ve hak talep eden herkesi yargı sopasıyla hizaya getirmek istiyor. AYM’ye bu müdahale hukuki güvencenin ve adaletin askıya almasını daha yüksek bir evreye taşıma anlamına gelir.

Bu hukuksuzluk dünya hukuk tarihinin kara sayfalarına geçecektir. Türkiye halkları vesayet kurumlarını kabul etmez. Bu yargı darbesi derhal son bulmalıdır.

Hukuk sisteminin, anayasanın ve yasaların adalet ve demokrasi ekseninde yeniden ele
alınması çağrısı yapıyoruz.

#CanAtalay derhal serbest bırakılsın."

BAKIRHAN'DAN SİYASİ PARTİLERE ÇAĞRI

HEDEP Eş Genel Başkanı Bakırhan ise demokrasi için tüm siyasi partilerin devreye girmesi yönünde çağrı yaptı:

"Yargıtay, HDP kapatma davasıyla başladığı siyasi darbelerine Hatay Milletvekili #CanAtalay’ı rehin alıp Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunarak devam ediyor. Hukuki güvenlik ve kurumsal işleyişi çıkarları uğruna ortadan kaldıran siyasi iktidar, hukuk tarihinin kara sayfalarına adını yazdıran bu olayın baş sorumlusudur. Can Atalay derhal serbest bırakılsın. Türkiye’de hukuk sisteminin ve tüm yasaların demokratikleştirilmesi için siyasi partiler devreye girsin çağrısı yapıyoruz."

Öne Çıkanlar