Yargıtay kararına AKP'den ilk yorum: Devleti oluşturan erkler birbirini çelmeleyemez

Yargıtay kararına AKP'den ilk yorum: Devleti oluşturan erkler birbirini çelmeleyemez
AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Yargıtay'ın AYM'nin Atalay hakkındaki ihlal kararı veren üyeleri hakkında suç duyurunda bulunmasına karşı, "Asla olmaması gereken öylesi bir olay yaşıyoruz. Devleti oluşturan erkler, birbirini çelmeleyemez" dedi.

Artı Gerçek - Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin TİP Hatay Milletvekili seçilen Gezi Parkı davası tutuklusu Can Atalay hakkında ihlal kararı veren Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması ile ilgili AKP kanadından ilk açıklama geldi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı, AYM kararını tanımayan ve suç duyurusunda bulunan Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin kararı sonrasında şu paylaşımı yaptı:

"Öyle olaylar olur ki, analiz yapmak için, konuşsan da konuşmasan da sorun olur. Hiç ve asla olmaması gereken öylesi bir olay yaşıyoruz. Yazık, çok yazık. Devleti oluşturan erkler, sorun çözümler. Asla sorun üretmez, üretemez. Birbirini çelmeleyemez."

ABDULHAMİT GÜL: YÜKSEK YARGI MERCİLERİ ARASINDA ÇATIŞMA

Eski Adalet Bakanı ve AKP Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül ise Yargıtay'ın AYM kararı için "Yüksek yargı mercileri arasındaki çatışma" dedi:

"Yüksek yargı mercileri arasındaki çatışma görüntüsü, hukuk devleti ve mülkün temelinde yer alan adalet duygusu için endişe vericidir.

Yargı hakemdir, sorunları çözer. Yargı hakem olma vasfını yitirirse, çözümün değil sorun ve çatışmanın kaynağı haline gelir.

Her kurumun kaynağını milletten alan yetki ve fonksiyonunu hukuk çerçevesinde kullanması esastır. Yargı organlarının da ihtilafları derinleştirmeden, anayasal sınırlar içinde kalarak sorun çözmesi milletimizin en tabii beklentisidir."

ekran-goruntusu-2023-11-08-233418.jpg

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar