Bayındır'dan Şırnak tepkisi: Yarın bir gün mutlaka yargılanacaksınız

Bayındır'dan Şırnak tepkisi: Yarın bir gün mutlaka yargılanacaksınız
Seçim sonuçlarına karşı Şırnak'ta başlatılan oturma eyleminde konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, " 'Kürt sorunu nedir?' diyorsunuz, Kürt sorunu, devletin seçimlerde Şırnak'a yönelik yaptığı müdahaledir" dedi ekledi: Bir gün yargılanacaksınız.

Artı Gerçek - 31 Mart'a yapılan yerel seçimlerde, taşımalı oy ile gündeme gelen Şırnak'ta itirazlar sürüyor. Taşıma seçmenlerle seçimin kaderinin değiştirilmeye çalışıldığı kentte, DEM Parti Şırnak İl Örgütü önünde seçimlerin yenilenmesi için başlatılan oturma eylemi sürüyor.

‘HIRSIZ BAŞKAN İSTEMİYORUZ’

İkinci gününde devam eden oturma eylemine Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, DEM Parti Milletvekilleri George Aslan, Sebahat Erdoğan Aktaş, Zeki İrmez, Nevroz Uysal Aslan, Barış Anneleri Meclisi, Özgür Kadın Hareketi (TJA) ile çok sayıda kişi katıldı. Oturma eylemine katılanlar, sık sık, “Hırsız başkan istemiyoruz”, “Hırsız Yarka” ve “Direne direne kazanacağız” sloganlarını attı. Şarkılar söyleyen yurttaşlar, kazanana kadar direneceklerini söyledi.

Oturma eyleminde konuşan bir yurttaş, “İrademiz çalındı. Bu seçimlerin yenilenmesi gerekiyor” diye bağırıp tepki gösterdi.

‘ŞIRNAK VALİSİ YARGILANACAKLAR ARASINDA’

DEM Parti Milletvekili George Aslan, “12 Eylül dönemini görmüş ve yaşamış bir insanım. Bugün burada yaşananların o günlerden hiçbir farkı yoktur. 12 Eylül’de Türkiye’de bir yönetim ve meclis vardı. 5 general gelip yönetime el koyarak anayasayı askıya aldı. Bugün Şirnex’te yapılanların o günlerden hiçbir farkı yok. Bu kentte iktidar biziz. Kentin 4 vekili var 3’ü bizde. Şırnak Belediyesi’ni biz kazandık. Dışarıdan binlerce oy getirerek belediye gasp edilmiştir” dedi.

Şırnak Valisine ilişkin konuşan Aslan, “Vali bir memurdur ve o memur bugün burada iktidar olan milletvekillerine karşı bir darbe yapıyor. Vekillerin Şırnak sokaklarında yürümesini engelliyor. Yarın bu ülkede iktidar değişecek ve bu ülkeye mutlaka ama mutlaka demokratik bir yönetim gelecek. Bu vali unutmasın ki yarın yargılanacak insanların arasında o da olacak” diye konuştu.

‘HALKIN İRADESİ, GASP EDİLDİ’

Daha sonra konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, “Şırnak’ın iradesi, gasp edilmiştir. Bizler, bu hukuksuzluğu ve antidemokratikliği asla kabul etmediğimizi belirtiyoruz. Buna karşı hukuki bütün mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. Şırnak'a 6 bin 541 asker ve polisin günü birlik bir şekilde getirildiğini belirten Bayındır, “1998’de Sincan’a tanklar sürerek hükümet nasıl düşürüldüyse bugün de askerle, polisle demokratik siyasete aynı şekilde müdahale ediliyor. 25 yıl sonra Şırnak'ta aynı yöntemle demokratik siyasete, halkın özgür iradesine müdahale edilmiştir. AKP, 2002’de ‘asker ve polisi kışlalara geri göndereceğiz’ diyerek iktidara geldi. Bugün asker ve polisi kışlalardan çıkarıp AKP’nin il binaları haline getirmişler. Buradan bir kez daha söylüyoruz. Bugün Şırnak'ın iradesini teslim ettiğiniz asker ve polisler yarın bir gün tankla, topla sizlere dönecektir. Asker ve polislerin sizin varlığınıza ve iradenize müdahale etmeyeceğini nereden bileceksiniz?” diye sordu.

“Kürt sorunu nedir? diyorsanız, Kürt sorunu devletin seçimlerde Şırnak'a yönelik yaptığı müdahaledir” diyen Bayındır, “Kürt sorunu, iktidarın Şırnak'tahalkın iradesine yaptığı müdahaledir. Bunun çözümü de Şırnak'tadır. Şırnak halkının iradesinin tanınması lazım. Halkın özgür ve demokratik iradesine sahip çıkarak, saygı duyarak Kürt sorunu çözülür” diye konuştu.

Herkesin Şırnak'ta yapılanlara karşı ses çıkarması gerektiğini ifade eden Bayındır, “Şırnak'ın iradesine göz yumanlar, yarın İzmir, Ankara, İstanbul, Bursa ve Türkiye’nin herhangi bir yerine yapılacak hukuksuzluğun önünü açmış olacaktır. İnsanım diyen herkese çağrımız; Şırnak halkının iradesine saygı duyun. 6 bin 541 kişiyle burada halkın iradesi gasp edildi. İtirazımızı Yüksek Seçim Kuruluna yaptık. Yüksek Seçim Kuruluna çağrımız; AKP MHP militanlığı yapmayın. Vereceğiniz hukuksuz bir karar sonucunda yarın bir gün mutlaka yargılanacaksınız. Şırnak halkının iradesine saygı duyun ve Şırnak seçimlerini iptal edin. Şırnak'ta yaşayan sivil insanlarla yeniden seçim yapalım ve sandıktan kimin iradesi çıkarsa ona saygı duyalım” şeklinde konuştu.

‘MÜCADELEMİZİ DEVAM EDECEK’

Şırnak'ta hukuksuzluk bitene kadar mücadele edeceklerini kaydeden Bayındır, “Bu mesela sonuçlanıncaya kadar adalet ve demokrasi mücadelemiz devam edecek. Şırnak halkının sonuna kadar yanında olacağız” dedi.

Oturma eylemi, yarın saat 13:00’da DEM Parti il binası önünde devam edecek.

ŞIRNAK'TA HIRSIZ VAR KAMPANYASI BAŞLATILMIŞTI

Dün, (5 Nisan) DEM Parti Şırnak İl Örgütü, kentte seçimlerin tekrardan yapılması için sosyal medyada “#ŞırnaktaHırsızVar” etiketiyle kampanya başlatmış aynı zamanda kente getirilen "taşımalı" seçmen ve İl Seçim Kurulu hakkında Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'na yüzlerce dilekçeyle suç duyurusunda bulunmuştu.

Aralarında sanatçıların ve siyasetçilerin de olduğu birçok kişi oluşturulan etiketle destek paylaşımları yaptı.

(HABER MERKEZİ, MA)

Öne Çıkanlar