Bir montaj savunması da Kurum'dan: Görüntülerin gerçek olup olmadığının bir önemi yok

Bakan Murat Kurum, Erdoğan'ın montaj video itirafına ilişkin tartışılacak bir şey olmadığını ve her şeyin açık olduğunu söyledi. Kurum, "Görüntülerin gerçek olup olmadığının bir önemi yok" dedi.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı mitinglerde izlettirdiği ve canlı yayınlarda gerçek olarak anlattığı sahte Kılıçdaroğlu videosu hakkındaki açıklaması gündemdeki yerini koruyor. Muhalefet kanadının eleştirileri devam ederken iktidar kanadı ise Erdoğan'ın "Ama montaj, ama şu ama bu" söylemine sahip çıkıyor.

Habertürk yayınına katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da "Gerçekler ortada" diyerek videodaki görüntülerin gerçek olup olmadığının bir önemi olmadığını savundu.

Kurum, şöyle konuştu:

'TARTIŞILACAK KONU NE Kİ?'

"Gerçekleri herkes biliyor. Gerçekleri bildiğimiz bir ortamda videonun veya yayınlanan görüntülerin gerçek olup olmadığının bana göre çok bir önemi yok. Zaten olanı biliyoruz, tartışılacak konu ne ki?"

Kübra Par'ın "Kandil'den Kılıçdaroğlu'nun desteklenmesine dönük açıklamalar yapıldı evet. Fakat montajlı bir videonun sanki kampanyada yer almışlarcasına, bir cumhurbaşkanı adayının kampanyasında kullanılmasına bir tepki gösteriyor muhalefet burada" sözleriyle araya girmesinin ardından Kurum, şöyle devam etti:

"Montajlı olup olmadığını bilmiyoruz ki. Sayın cumhurbaşkanımız da aynı böyle ifade etti zaten. Yani o da montajlı mıdır değil midir bilmiyoruz diyor."

MONTAJ OLDUĞUNA 'İNANAMADI'

Par'ın "Montajlı video sayın cumhurbaşkanın da gösterdiği bir video" demesi üzerine Kurum, "Montajlı olduğunu tespit mi ettik?" diye sorduğunda Kübra Par, "Evet" dedi.

Kurum ise, "Yani bunun montaj olduğunu, yani bunun montajla, bir stüdyoda dizayn edildiğini tespit ettik, öyle mi?" diyerek aynı soruları tekrarladı.

ERDOĞAN NE DEDİ?

Erdoğan dün akşam TRT canlı yayınında katıldığı programda kendisine yöneltilen bu soru üzerine görüntülerin montaj olduğunu itiraf etmişti.

Erdoğan bugün ise "Gençlerimizin kıvrak zekasının ürünü 5 saniyelik video" diyerek videonun montaj olduğunu bir kez daha kabul etti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar