Can Atalay oturumu öncesi AYM'yi hedef alan AKP'li Güler'e TİP'ten yanıt

Can Atalay oturumu öncesi AYM'yi hedef alan AKP'li Güler'e TİP'ten yanıt
TİP vekili Sera Kadıgil, Can Atalay'ın özlük haklarının geri verilmesi talep edilen TBMM oturumu öncesinde Anayasa Mahkemesi'ni hedef alan AKP Grup Başkanı Güler'e yanıt verdi: Bunun adı siyaset değil darbe.

Artı Gerçek - Milletvekilliğinin düşürülmesi işlemi Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından 'yok hükmünde' sayılmasına karşın cezaevinde tutulan Gezi Davası tutuklusu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için bugün düzenlenecek olağanüstü TBMM oturumu öncesinde AKP Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'in "Ortada hukuk zemininde değerlendirilecek bir karar yoktur" iddiasına TİP'ten sert tepki geldi. TİP İstanbul milletvekili Sera Kadıgil, "İşinize geldiğinde AYM'nin kararlarını tanıyıp işinize geldiğinde tanımazsanız bunun adı siyaset değil darbe olur" dedi.

Sözcü TV yayınında konuşan Kadıgil, "AKP tarafından anayasa askıya alınmıştır. Otoriter hukuk tanımaz bir rejim tarafından yönetiliyoruz" çıkışı yaptı. Kadıgil, AYM'nin Atalay kararında, vekilliğin Meclis'te düşürülmesi konusunda "TBMM sen hukuksuz bir iş yaptın ve bu yok hükmündedir" dediğini belirtti.

'KİRLİ İŞLER MÜDÜRÜ BOZDAĞ'IN GÖREVLENDİRİLMESİ BİR İŞARET'

Kadıgil, sıranın CHP'de olmasına rağmen TBMM oturumunu AKP'li Bekir Bozdağ'ın yönetecek olmasına da tepki gösterdi: "Bekir Bozdağ'ın görevlendirilmesi bir işaret. Bugün anayasaya uygun bir karar alınacak olsa Numan Kurtulmuş bu fırsatı kaçırmaz, kirli işler müdürü Bekir Bozdağ oturumu yönetmezdi" dedi.

'MİLYONLARCA KÖPEĞİN KATİLİNİ DE YANINA ALMIŞ'

Güler'in basın açıklaması sırasında yanında hayvan katliamı yasasına 'evet' diyen vekillerden AKP'li Bahadır Yenişehirlioglu'nun bulunmasını da eleştiren Kadıgil, "Yazıklar olsun ki, Güler arkasına da milyonlarca köpeğin katilini almış. Bu kare 'hiç bir şeye benzemez halkının satanın korkusu' dizelerinin fotoğrafıdır" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar