Çavuşoğlu: Rakka’da özel kuvvetlerimiz devreye girebilir

Çavuşoğlu: Rakka’da özel kuvvetlerimiz devreye girebilir
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adel Bin Ahmed Al- Jubeir ile ortak basın toplantısı düzenledi. HABER MERKEZİ...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adel Bin Ahmed Al- Jubeir ile ortak basın toplantısı düzenledi.

HABER MERKEZİ – Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi Arabistanlı mevkidaşı ile yaptığı ortak basın toplantısında ABD Başkanı Trump ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın telefon görüşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ortak basın toplantısında "El Bab Operasyonu’nun bir an önce tamamlanması gerekiyor. Bundan sonraki hedef Suriye’de Rakka Operasyonu’dur. Özel kuvvetlerimizi devreye sokabiliriz" diyen Çavuşoğlu Suudi Arabistan ile Türkiye’nin ‘terörle mücadele’ vizyonlarının aynı olduğunu belirtti.

"DAEŞ’E BEL BAĞLAMAMAMIZ GEREKİYOR" 

Bakan Çavuşoğlu, Trump ile Erdoğan arasında yapılan telefon görüşmesine ilişkin soruların yanı sıra Rakka operasyonuna ilişkin sorulara da cevap verdi.

Çavuşoğlu’nun açıklamasında yer alan ifadeler şöyle: "Cumhurbaşkanımız ve ABD Başkanı iki müttefik ülke olarak birlikte çalışacağımız alanları da değerlendirme fırsatı buldular. Bunlardan bir tanesi DAEŞ’le mücadeledir. Suriye Irak ve diğer konulardaki ortak tutumun yanında DAEŞ’le mücadele ortak hedefimizdir. Cumhurbaşkanımız Türkiye’nin bugüne kadar DAEŞ’le mücadelede nasıl etkili olduğunu neler yaptığını açık bir şekilde Sayın Trump’a telefon görüşmesinde anlatmıştır. Önümüzdeki süreçte DAEŞ için 3 tane kritik şehir var. Bunlardan bir tanesi El Bab, Rakka, Irak’ta da Musul. Bu şehirlerden DAEŞ’in temizlenmesi için ortak mücadele etme konusunda iradeyi her ikisi de belirtmişlerdir. El Bab Operasyonu’nun bir an önce tamamlanması gerekiyor. Bundan sonraki hedef Suriye’de Rakka Operasyonu’dur. Özel kuvvetlerimizi devreye sokabiliriz. DAEŞ gibi terör örgütlerine bel bağlamamamız lazım."

Öne Çıkanlar