CHP 38. Olağan Kurultayı... İmamoğlu: Bu kurultay, muhalefetin toptan şekilleneceği bir kurultaydır

CHP 38. Olağan Kurultayı... İmamoğlu: Bu kurultay, muhalefetin toptan şekilleneceği bir kurultaydır
CHP 38. Olağan Kurultayı'nda konuşan Divan Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Partimin daha fazlasını yapabileceğine inanıyorum" dedi. İmamoğlu: "Bu kurultay, Türkiye muhalefetinin toptan şekilleneceği bir kurultaydır" diye konuştu.

Artı Gerçek - 14 Mayıs seçimlerinin ardından “değişim” tartışmalarının yaşandığı CHP’de olağan kurultay için geri sayım bitti ve kurultay başladı. Divan başkanlığını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı kurultayda bugün genel başkan, yarın ise parti meclisi (PM) ve yüksek disiplin kurulu (YDK) seçimi yapılacak.

Kurultayın Divan Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklamalarda bulundu. İmamoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

'LAİKLİĞİ EKSİKSİZ BİÇİMDE HAYATA GEÇİRMEYE HEP BİRLİKTE İHTİYACIMIZ VAR'

Bugün Cumhuriyetimizin ikinci yılının bu ilk günlerinde bizi hayati bir görev bekliyor. Cumhuriyet ve demokrasinin ilkeleri etrafında milletçe hep beraber buluşmaya ihtiyacımız var. İnançlara saygılı laikliği eksiksiz biçimde hayata geçirmeye hep birlikte ihtiyacımız var. Her bir yurttaşı eşit ölçüde değerli ve saygılı görmeye ihtiyacımız var. Zenginliklerimizi adil bir biçimde paylaşmaya ihtiyacımız var. Bunları gerçekleştirmek için gereken her şey CHP'nin 100 yıllık geçmişinde, genetik kodlarında bütün tazeliğiyle vardır. Bu büyük ve sarsılmaz gücün bir üyesi ve delegesi olmak hepimiz için başlı başına bir onurdur. Bu aynı zamanda toplumsal bir görevdir. İnanın ki bu göreve hiç olmadığı kadar ihtiyacımız var.

'İKTİDAR, KENDİSİNE MUHALEFET EDEN KİM VARSA İÇERİYE ATTI'

Ne yazık ki vatandaşlarımızı kutuplaştıran, tahammülsüz, hukuksuz ve bizi eşi görülmemiş şekilde hayat pahalılığına mahkum etmiş iktidarla cumhuriyetin ikinci yüzyılına adım attık. Devletimizi, asırlık yapılarımızı darmadağınık etti. Eşsiz ülkemizi dünyadan uzaklaşmış bir yönetim anlayışına mecbur etti. Gençlerimiz ülkelerine inancını yerle bir etti, gelir dağılımını çok tehlikeli biçimde bozdu. Halkın yüzde 60'ını asgari ücretli çalışmaya mecbur etti. Yetenekli ve girişimci orta sınıfı yok etti. Yargıyı silah gibi kullanarak, bugünlerde gazetecilere yaptığı gibi, kendisine muhalefet eden kim varsa içeri attı.

'PARTİM DAHA FAZLASINI YAPABİLİR'

CHP'nin inançlı kadroları olarak bizler bu fotoğrafı kabullenmeyiz, kabullenmiyoruz, kabullenmeyeceğiz. Ülkemin de partimin de bundan çok daha fazlasını yapabileceğine inanıyorum. İşte bu yüzden bu kurultay tarihi bir kurultaydır. Bugün ve yarın ikinci yüzyılın inşasına giden büyük bir yolculuğun büyük bir adımını atacağız. Çünkü bu kurultay, Türkiye muhalefetinin toptan şekilleneceği bir kurultaydır. Sendikalarda sivil topluma, gençlerden kadına, çalışanlardan emeklilere kadar herkesi çok umutlandıracak. Bu kurultay toplumsal muhalefete büyük güç ve moral verecek." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar