CHP MYK toplandı: Kongre sonuçları ve adaylar ele alınacak

CHP MYK toplandı: Kongre sonuçları ve adaylar ele alınacak
CHP MYK, Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantıda kongre sonuçları ve adaylar ele alınacak. Ekonomi kriz de toplantının öncelikli gündemi arasında.

Seda TAŞKIN


ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı başladı. CHP Genel Merkezi’nde devam eden toplantıda kongre sonuçları ve adaylıklar konusu gündeme gelecek. Toplantıda ayrıca 1 Ekim’de yeni döneme ilişkin planlamalar da gündemde olacak.

EKONOMİK KRİZ TOPLANTININ GÜNDEMİNDE

Artı Gerçek’in edindiği bilgiye göre, toplantıda MYK üyeleri kendi alanlarına ilişkin sunumlar yapacak. Bu kapsamda Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz de toplantının ana gündemlerinden birini oluşturacak.

TÜZÜK KURULTAYI GÜNDEMDE

Toplantının gündemlerinden birini de Tüzük Komisyonu oluşturacak. Uzun zamandır üzerinde çalışma yürütülen tüzük değişikliğiyle ilgili kurultayın, büyük kurultaydan sonra yapılması öngörülüyor. Edindiğimiz bilgiye göre tüzük değişikliği ile ilgili partililerden 12 binin üzerinde öneri geldi. Tüzük değişikliğiyle ilgili gelen öneriler de toplantıda gündeme gelecek.

YARIN CHP PM TOPLANIYOR

Öte yandan CHP PM yarın son kez toplanıyor. Olağanüstü bir durum olmazsa kurultayda yeni PM belirlenecek.

Yarın gerçekleşecek PM toplantının temel gündemini ise kurultay takvimi oluşturacak. Toplantıda kurultayın hem tarihi hem de yapılacağı yer kesinlik kazanacak. Kurultay takviminin netleşmesinin ardından Tüzük Komisyonu’nun tarihi belirlenecek. Artı Gerçek’in edindiği bilgiye göre Tüzük Komisyonu kurultay tarihinden iki hafta sonra yapılacak.

Öne Çıkanlar