CHP, Şener cinayetini Meclis gündemine taşıdı

CHP, Şener cinayetini Meclis gündemine taşıdı
CHP'li Servet Ünsal, müzisyen Onur Şener'in katil zanlılarının çalıştıkları devlet kurumlarının bağlı olduğu bakanların cevaplaması istemiyle soru önergesi hazırladı. Ünsal, “eğer bu kişiler korunup kollanıyorsa ortaya çıkarılmalı" dedi.

Artı Gerçek - Ankara’da öldürülen müzisyen Onur Şener’in öldürülmesi olayında üç katil zanlısının da devlet kurumlarında çalışıyor olması tartışmalara neden oldu. CHP Ankara Milletvekili Dr. Servet Ünsal, kamuoyunda tartışılan soruları Meclis gündemine taşıdı.

İkisi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda, biri de TUSAŞ’da çalışan üç zanlıya ilişkin, ilgili bakanların yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Ünsal, bu kişilerin cezasızlık güvencesiyle hareket etme ihtimallerinin de soruşturma içerisinde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

ÇALIŞMA BAKANI'NA SORULAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in cevaplaması istemiyle verilen önergede, zanlılardan Ali G.’nin Ankara'da, İlker K.’nin de İstanbul'da bakanlık kadrosunda müfettiş olarak çalıştığı belirtildi ve şu sorular soruldu:

  • İlker K.’nin kasti bir suçtan 1 yıldan fazla onanmış bir cezası var mıdır? Söz konusu kişinin işlediği iddia edilen 'görevi yaptırmama' suçunun mahiyeti nedir? Görevi yaptırmama suçu, herhangi başka bir suçlamayla birleşmiş midir?
  • İlker K. ve Ali G.’nin göreve başlama tarihleri ne zamandır? Bu kişilerin KPSS puanları ile varsa sözlü ve yazılı kurum sınavları sonuçları nelerdir?
  • İlker K. ve Ali G.’ye işe giriş sürecinde mülakat yapılmış mıdır? Yapıldıysa, Bakanlığınız adına mülakatı gerçekleştiren kişiler kimlerdir?
  • İlker K. ve Ali G. ile ilgili olarak açılmış herhangi bir idari soruşturma var mıdır? Var ise soruşturmanın konusu ile sonucu nedir?

TUSAŞ PERSONELİ ZANLININ YARALAMA SUÇUNDAN KAYDI OLDUĞU İDDİA EDİLMİŞTİ

TUSAŞ’ta elektrik mühendisi olarak çalışan diğer zanlı Semih S.’nin de taksirli yaralama suçundan suç kaydı olduğuna dair iddialar kamuoyuna yansımıştı. Bu durumu hatırlatan CHP'li Servet Ünsal, Sanayi Bakanı Mustafa Varank'ın cevaplaması istemiyle şu soruları sordu;

  • Semih S.’nin işe giriş tarihi ne zamandır? Başvuru sürecinde söz konusu kişiye yazılı ve sözlü sınav yapılmış mıdır? Bu sınavlarda Semis S.’nin ve diğer adayların başarı sıralamaları nasıl oluşmuştur?
  • Semih S, herhangi bir mülakattan geçmiş midir? Geçtiyse, bu mülakat kayıt altına alınmış mıdır? Mülakat kimler tarafından yapılmıştır? Alınan personeller güvenlik soruşturmasından geçirilmekte midir?
  • Semih S.’nin başvuru dosyasında herhangi bir referans yazılmış mıdır? Yazıldıysa referans olan gerçek veya tüzel kişiler kimlerdir?
  • Semih S. ile ilgili olarak açılmış herhangi bir idari soruşturma var mıdır? Var ise soruşturmanın konusu ile sonucu nedir?

'BU KİŞİLER KORUNUYORSA ORTAYA ÇIKARILMALI'

Verdiği soru önergeleri ile ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP'li Servet Ünsal, cinayetin 'güç zehirlenmesi' ve cezasızlık durumunun' bir yansıması olduğunu söyledi:

“Eğer bu kişiler belli kişiler tarafından korunup kollanıyorsa bunun ortaya çıkartılması gerekiyor. Ankara’nın göbeğinde ve onlarca insanın içerisinde bir müzisyene bardakla saldıran kamu görevlisi üç kişinin ‘Bana bir şey olmaz, ceza almam.’ mantığıyla hareket etmiş olma ihtimali tüm yönleriyle araştırılmalıdır. AKP iktidarının gündelik hayatımıza soktuğu ‘Sen benim kim olduğumu biliyor musun?’ sorusunda vücut bulan güç zehirlenmesi ve cezasızlık durumlarının bu vahim olayda da karşımıza çıktığını görüyoruz. Bu olay, kesinlikle münferit bir olay değildir. Toplumda gücü elinde bulundurduğunu düşünen insanların, diğer insanlar üzerinde kurmaya çalıştıkları faşist ilişkilenme biçiminin bir örneğidir." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar