CHP: TBMM görevini yapmalı, her kuruşun hesabı sorulmalı

CHP: TBMM görevini yapmalı, her kuruşun hesabı sorulmalı
Yerel seçimin ardından AKP, MHP ve kayyımdan DEM Parti ve CHP'ye geçen belediyelerin borçları gündem oldu. CHP’li Tanal, verdiği araştırma önergesinde AKP, MHP ve kayyımdan alınan belediyelerin borçlarının araştırılmasını istedi.

Artı Gerçek - Yerel seçimin ardından belediyelerdeki borçlar her gün gündemdeki yerini korurken CHP Urfa milletvekili Mahmut Tanal, belediye borçlarına yönelik TBMM Başkanlığı’na araştırma önergesi verdi. Tanal, “, belediyelerin toplamda ne kadar borcu olduğu ve bu borçların hangi kalemlerden oluştuğu konusunda TBMM üzerine düşen görevi yerine getirmelidir” dedi.

ARAŞTIRMA ÖNERGESİ VERDİ

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, belediye borçları kamuoyunun gündemine otururken, CHP’den Meclis için de hamle geldi. CHP Urfa Milletvekili Mahmut Tanal, belediye borçlarına yönelik TBMM Başkanlığı’na araştırma önergesi verdi. Belediyelerin borçlarını basından derlediği bilgilerle kalem kalem sıralayan Tanal önergesinin gerekçesinde; “Cumhur İttifakı çatısı altındaki AKP, MHP ve kayyımlardan devralınan il ve ilçe belediyelerinin borç yükü, halkın parasının nasıl çarçur edildiğini gözler önüne sermektedir. Nüfusu 100 bini bile bulmayan birçok ilçe belediyesinin dahi geride milyonlarca lirayı bulan borç bıraktığı görülmektedir. Kimi il ve ilçelerde kişi başına düşen borç miktarı 10 bin lirayı aşmaktadır” dedi.

‘AKP, MHP VE KAYYIMDAN ALINAN BELEDİYELERİN BORÇLARI ARAŞTIRILMALI’

“Belediyelerde çarçur edilen, yandaşlara aktarılan, kişisel servete dönüştürülen her kuruşun hesabı sorulmalıdır” diyen Tanal, şunları söyledi:

“Belediyelerin borç bataklığına sürüklenmesi, belediye kaynaklarının yanlış kullanımı, belediyelerce vatandaşlara kaliteli hizmet için harcanması gereken paraların amaç dışı değerlendirilmesi, belediyelerin toplamda ne kadar borcu olduğu ve bu borçların hangi kalemlerden oluştuğu konusunda TBMM üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Ülkemizde ‘Her yapılanın, yapanın yanına kar kaldığı’ anlayışının değişmesi gerekmektedir.”

Tanal, önergesinde AKP, MHP ve kayyımdan alınan belediyelerin borçlarını “araştırmanın gerekçesi” olarak kaydetti.(Kaynak)

Öne Çıkanlar