CHP'nin vizyon belgesi: İstanbul Sözleşmesi hayata geçecek, barış akademisyenleri dönecek

CHP'nin vizyon belgesi: İstanbul Sözleşmesi hayata geçecek, barış akademisyenleri dönecek
CHP'nin ekonomi kurmayları vizyon belgesinin detaylarını açıklıyor. Buna göre Merkez Bankası'nın bağımsızlığı sağlanacak, İstanbul Sözleşmesi yeniden hayata geçirilecek, YÖK kaldırılacak, barış akademisyenleri okullarına dönecek.

Artı Gerçek - İstanbul’daki Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen 'İkinci Yüzyıla Çağrı Buluşması'nda vizyon belgesini açıklıyor.

CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu'nun açılış konuşmasının ardından ekonomi kurmayları söz aldı.

CHP Ekonomi Politikilardan Sorumlu Genel Başkanı ve parti sözcüsü Faik Öztrak kürsüye çıktı.

Türkiye'nin potansiyelini iyi bildiklerini belirten Öztrak,"Zenginleşeceğiz, milletimizi, orta gelir tuzağından kurtaracağız, kimseyi geride bırakmayacağız." dedi.

MERKEZ BANKASI'NIN BAĞIMSIZLIĞI

CHP Genel Başkan Yardımcısı iktidarları döneminde Merkez Bankası'nın bağımsızlığının garanti altına alınacağını da belirtti. "Merkez Bankası'nın başına tüm dünyanın saygı duyduğu birisini atayacağız. Merkez Bankası'nın araç bağımsızlığını güvence altına alacak yasal düzenlemeleri hemen yapacağız." diye konuştu.

'CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINI ÇANKAYA KÖŞKÜ'NE TAŞIYACAĞIZ'

Öztrak, israfa karşı da önlem alacaklarını vurguladı ve şöyle dedi:

"Ekonomik ihtiyaç ve öncelikleri gözeterek 2023 bütçesini yeniden yapacağız. Şatafata ve israfa son vereceğiz. Cumhurbaşkanlığı makamını ait olduğu yere, Çankaya Köşkü'ne taşıyacağız."

'İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'Nİ YENİDEN YÜRÜRLÜĞE SOKACAĞIZ'

Öztrak'ın konuşmasın sırasında en çok alkış aldığı konu da kadın istihdamına yönelik politikaları oldu. Cinsiyet eşitsizlikleriyle etkin şekilde mücadele edileceğini belirten Öztrak, İstanbul Sözleşmesi'nin yeniden yürürlüğe sokacaklarını açıkladı. Ayrıca kadınların iş yaşamına katılımı önündeki engelleri kaldıracağını ve kadınların toplumsal hayattaki konumunu güçlendireceğini belirtti.

FOGGO: İLK HEDEF YOKSULLUĞU KÖKTEN BİTİRMEK OLACAK

Öztrak'tan sonra Yoksulluk ve Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo kürsüden dinleyenlere seslendi. Türkiye'nin son 20 yılda derinleşen bir yoksullukla mücadele ettiğini belirten Foggo şöyle konuştu:

"Zenginin daha zengin yoksulun ise daha yoksul olduğu ve bunun doğal karşılandığı bir zamanın içindeyiz. Bu memlekette eşitsizlik bu kadar derin ve yakıcı olmamıştı. Çünkü bu memleket bu kadar umursamaz bu kadar kötü bir yönetim anlayışıyla karşılaşmadı. Bu adaletsiz sisteme karşı CHP iktidarının ilk hedefi yoksulluğu kökten bitirmek olacak."

'BARIŞ İMZACILARINI ÜNİVERSİTE İLE BULUŞTURACAĞIZ", YÖK'Ü KALDIRACAĞIZ'

Vizyon Belgesi toplantısında kürsüye çıkan isimlerden biri de CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke oldu. Böke konuşmasında bilgi ve bilgi teknolojilerine vurgu yaptı.

"Boğaziçi’ni ve tüm üniversiteleri hep birlikte özgürleştireceğiz. Barış imzacısı akademisyenleri yeniden öğrencileriyle üniversitelerde buluşturacağız." sözleri salondan büyük alkış aldı.

YÖK'ü kaldıracaklarını da vurgulayan Böke şunları söyledi:

"Dünya yeni bir üretim devriminin eşiğinde. Bu devrim bilgiye veriye bilginin ürettiği yeşil ve yeni teknolojilere dayanıyor. Daha önceki üç büyük sanayi devrimini ıskaladık. Bu sefer ıskalamayacağız. Parçası olacağız. Hatta öncüsü olmaya geliyoruz."

"Biz üretimi dönüştürürken üç temel hedefimiz olacak. Güvenceli ve kaliteli işler yaratmak, dönüşümü sağlamak ve üretimi yeşil yapmak. Yani kimseyi geride bırakmayan adil bir dönüşüm için geliyoruz."

Öne Çıkanlar