CHP'de kritik gün: Yeniden yapılan Hatay anketi masada

CHP'de kritik gün: Yeniden yapılan Hatay anketi masada
CHP'de bugün yapılacak MYK ve PM toplantısında Çankaya, Kadıköy, Esenyurt ve Adalar’ın adayını netleştirmesi bekleniyor. Hatay için yeniden yapılan anket ve Lütfü Savaş'ın durumu da görüşülecek. Çankaya için Can Güner ismi MYK'den geçti.

Seda TAŞKIN


ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) bugün CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında toplanıyor. Daha önce açıklanmayan dört büyükşehir, altı il ve 428 çevresi için adaylar MYK toplantısında belirlenecek, daha sonra öneriler saat 18.00’da gerçekleşecek PM toplantısında kesinleşecek. CHP’nin bugün tüm adaylarını açıklaması beklenirken, bazı partililer son bir PM toplantısının daha olabileceğini belirtiyor. Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş’ın durumunun da masaya yatırılması bekleniyor.

CHP bugüne kadar 1393 seçim çevresinde 965’inde adaylarını açıkladı. Açıklanan adaylardan 881’i erkeklerden oluşurken, 84’ü kadın aday oldu. Yönetimi CHP’de olan 251 Belediyeden 226’sının adayı açıklandı. Bugün yapılacak MYK toplantısının gündemine Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş’ın adaylığının da geleceği belirtiliyor. Yeniden adaylığı nedeniyle eleştirilen Savaş’ın adaylığının çekilip çekilmeyeceği bugün netleşecek. Parti kaynakları Hatay için yeniden memnuniyet anketi düzenlediği ve hazırlanan sonucun bugün MYK toplantısına sunulacağı belirtiliyor. Artı Gerçek’e konuşan bazı partililer, yapılan anketlerin değerlendirileceğini ancak Hatay için Savaş’ın adaylığının değişmeyeceğini belirtiliyor.

ÇANKAYA İÇİN HÜSEYİN CAN GÜNER’İN İSMİ MYK'DEN GEÇTİ

Bugün toplanacak MYK’de Ankara’nın Çankaya ilçesi ve İstanbul’un kalan ilçeleri ve bazı büyükşehir ve önseçim süreci biten yerlerin adayları da belirlenecek. Çankaya için öne çıkan Özgür Özel’in avukatı Hüseyin Can Güner’in ismi MYK’den geçti. Güner’in adaylığı PM’ye sunulacak.
Görüştüğümüz partililer, Hüseyin Can Güner’in adaylığına kesin gözüyle bakıyor.

ESENYURT VE ADALAR DA AÇIKLANACAK

MYK toplantısının ardından gerçekleşecek PM toplantısında aralarında Kadıköy’ün olduğu İstanbul ilçeleri açıklanacak. Kadıköy için Tülin Hadi’nin ismi ön plana çıkarken, İBB Grup Sözcüsü Mesut Kösedağ’ın ismi de gündemde. DEM Parti ve CHP arasında görüşmelerin gerçekleştiği Esenyurt ve Adalar’ın da bugün açıklanması bekleniyor. Parti kulislerinde Ümrani için Aykut Erdoğdu’nun ismi konuşulurken, Çekmeköy için ise Orhan Çerkez’in adı geçiyor.

CHP YARIN GRUP TOPLANTISI YAPMAYACAK

Bugün MYK ve PM toplantısının uzun saatler sürebileceğini belirten partililer, bu nedenle yarın CHP grup toplantısının da yapılmayacağını belirtti.

Öne Çıkanlar