CHP kurultayı başlıyor: Bugün genel başkan, yarın ise parti meclisi seçimi yapılacak

CHP kurultayı başlıyor: Bugün genel başkan, yarın ise parti meclisi seçimi yapılacak
CHP’nin olağan kurultayı “İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı” sloganıyla bugün Ankara’da başlıyor. İki gün sürecek olan kurultayın ilk gününde genel başkan belli olacak. Yarın (Pazar) ise parti meclisi ve yüksek disiplin kurulu belirlenecek.

Artı Gerçek – 14 Mayıs seçimlerinin ardından “değişim” tartışmalarının yaşandığı CHP’de olağan kurultay için geri sayım bitti. CHP’nin iki gün sürecek 38. olağan kurultayı bugün başlıyor. Divan başkanlığını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yapacağı kurultayda bugün genel başkan, yarın ise parti meclisi (PM) ve yüksek disiplin kurulu (YDK) seçimi yapılacak.

Kurultay, bugün Ankara Arena Spor Salonu’nda saat 10.00’da, hazirun cetvellerinin imzaya açılmasıyla başlayacak.

Çoğunluğun sağlanmasının ardından eski genel başkanların salona girişiyle devam edecek kurultayın ilk günü genel başkan adaylığı için imza toplanacak. Daha sonra genel başkanlık için seçim yapılacak.

Kurultayda, CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Grup Başkanı Özgür Özel, Örsan Öymen, İlhan Cihaner ve Ünal Karahasan yarışacak. Ancak Cihaner ve Öymen’in adaylığı en az 68'er delegeden imza alabilirlerse kesinleşecek.

Kurultayın ikinci günü ise 61 üyeli PM ve 15 üyeli YDK seçimi gerçekleştirilecek. Böylece partinin yeni yönetimi belirlenecek.

Sekiz kişiden oluşacak olan kongrenin divan başkanlığını, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu üstlenecek.

1200’ü il kongrelerinde belirlenmiş, 168’i ise doğal delege olan toplam 1368 delege oy kullanacak. Genel başkan adaylığı için toplam delegenin yüzde 5’ine denk gelen 69 imzaya ulaşılması gerekiyor.(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar