CHP'den Erdoğan'a belediye borçları yanıtı: 'Niye, beyefendimiz kaybetmiş'

CHP'den Erdoğan'a belediye borçları yanıtı: 'Niye, beyefendimiz kaybetmiş'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, belediyelerin borçlarını el değiştirmelerinden sonra hatırlayarak "Hazine ve Maliye Bakanlığımız belediyelerin borçlarının kaynağında tahsiline başlayacak" demesine CHP'den ilk yanıt geldi: "Niye, beyefendimiz kaybetmiş..."

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, belediyelerin çoğunluğunun 31 Mart yerel seçimlerinde muhalefete geçmesi sonrası yıllardır tahsil edilmeyen büyük borçları hatırlayarak "Hazine ve Maliye Bakanlığı bunların tahsilini artık kaynağında yapacaktır” demesine CHP'den ilk yanıt geldi. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, "Hala senin döneminden gelen, ertelenen affa uğrayan borçlar var İstanbul’da. Niye bu yetkini kullanmadın da ‘Bugün kullanacağım, İller Bankası’nda keseceğim’ diyorsun?" diye sordu.

Başarır, "Niye, Beyefendimiz kaybetmiş. Sen bundan sonra da kaybetmeye mecbursun Recep Tayyip Erdoğan. Çünkü sen 85 milyonun cumhurbaşkanı olamadın, olmaya da niyetin yok" diye konuştu.

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Başarır, şu ifadeleri kullandı:

"Büyük mağlubiyeti hazmedemeyen Cumhurbaşkanı, belediyenin borçlarının hepsinin tahsiline başlayacakmış. Sayın Cumhurbaşkanı, sen bu kadar tahsile meraklıydın da bu borçlar 99’dan bugüne kadar geldi. Hala senin döneminden gelen, ertelenen affa uğrayan borçlar var İstanbul’da. Niye bu yetkini kullanmadın da ‘Bugün kullanacağım, İller Bankası’nda keseceğim’ diyorsun?

Sen bunu yaparak, Denizli’yi Mersin’i Adana’yı İstanbul’u Ankara’yı Kilis’i Adıyaman’ı cezalandıracaksın. Niye, Beyefendimiz kaybetmiş. Sen bundan sonra da kaybetmeye mecbursun Recep Tayyip Erdoğan. Çünkü sen 85 milyonun cumhurbaşkanı olamadın, olmaya da niyetin yok."

ERDOĞAN NE DEDİ?

Partisinin grup toplantısında CHP’ye seslenen Erdoğan, “Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız talimat verin belediyeleriniz Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan birikmiş borçlarını ödesinler. Şu anda belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız, kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok. Hazine ve Maliye Bakanlığı bunların tahsilini artık kaynağında yapacaktır” ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar