CHP'li Faik Öztrak'tan Özgür Özel açıklaması: Değişimin nasıl yapılacağı belli

CHP'li Faik Öztrak'tan Özgür Özel açıklaması: Değişimin nasıl yapılacağı belli
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İmamoğlu'nun ardından 'değişim' mesajı veren ve genel başkanlıkla ilgili soruya "Sorumluluk almaktan kaçmayacağım" diyen Özgür Özel hakkında açıklama yaptı. Öztrak "Değişimin nasıl gerçekleştirileceği bellidir" dedi.

Artı Gerçek - CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ardından 'değişim' sinyali veren ve genel başkanlığa da yeşil ışık yakan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e ilişkin "Değişimin nasıl gerçekleştirileceği bellidir. Genel başkanımız kendi iradesi dahilinde yapacağı değişimi yapıp MYK'yi yenilemiştir" açıklamasında bulundu.

Muhalefetin seçimleri kaybetmesi sonra başlayan tartışma sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üçüncü kez cumhurbaşkanı olarak seçilmesinin ardından eleştiri oklarının bir bölümü de CHP'ye ve genel başkanı olan Kemal Kılıçdaroğlu'na yöneldi. Yine yaşanan tartışmaların ardından Ekrem İmamoğlu da, CHP içerisinde 'genel başkanlık' üzerinden yürüyen tartışmaya yönelik her fırsatta 'değişim' üzerinden mesaj vermeye devam ediyor.

İmamoğlu, son olarak "CHP Genel Başkanlığı'na aday mısınız?" sorusuna, "Benim aday olduğum tek şey var; ülkemizde aynen İstanbul'da olduğu gibi büyük bir değişim" yanıtını vermişti.

BİR DEĞİŞİM ÇAĞRISI DA ÖZEL'DEN

CHP'deki 'değişim' çağrıları sürerken; benzer bir çıkış da CHP Grup Başkanı Özgür Özel'den geldi.

Gazeteci İsmail Saymaz'a konuşan Özel, "CHP Genel Başkanlığı'na aday mısınız?" sorusuna, "Sorumluluk almaktan kaçmayacağım. Ama fedakarlıktan da geri durmayacağım. Parti kimsenin önünü kapatmamalı" diyerek cevap vermişti.

CHP'Lİ FAİK ÖZTRAK'TAN ÖZGÜR ÖZEL AÇIKLAMASI: DEĞİŞİMİN NASIL YAPILACAĞI BELLİ

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Parti kadrolarının tazeleneceğini ifade eden Öztrak, hedeflerinin mart ayında yapılacak yerel seçimleri 'açık ara kazanmak' olduğunu söyledi:

"Her iki vatandaşımızdan birinin cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’na verdiği oyu dağıtmadan, örgütümüzü rekabetçi bir ortamda yenilemeyi, tazelenen kadrolarımızla mahalli idareler seçimini açık ara kazanmayı hedefliyoruz... Önümüzdeki yerel seçimleri kazanmak için parti üyesinden genel başkanımıza kadar partimizin her bir ferdi var gücüyle çalışacaktır. Hedefimiz, bu seçimlerde hükümeti tarihi bir yenilgiye uğratmaktır."

'KURULTAY, MÜMKÜN OLAN EN KISA SÜREDE YAPILACAK'

MYK'ye yeni isimler eklenmesini 'yenilenme' olarak tanımlayan Öztrak, kongrenin de en kısa sürede yapılacağını ifade etti: "Bu çerçevede genel başkanımız ilk olarak MYK’sını yeniledi. MYK’mız da ilk iş olarak kongreler takvimini başlattı. Mümkün olan en kısa sürede, kongreler süreci, parti meclisimizin uygun gördüğü bir tarihte kurultayımızla taçlanacaktır."

CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in açıklamalarını da değerlendiren Öztrak, "Değişimin nasıl gerçekleştirileceği bellidir. Genel başkanımız kendi iradesi dahilinde yapacağı değişimi yapıp MYK'yi yenilemiştir" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar