Ekrem İmamoğlu'ndan 'CHP Genel Başkanlığı'na aday mısınız?' sorusuna 'değişim' vurgulu yanıt

Ekrem İmamoğlu, "CHP Genel Başkanlığı'na aday mısınız?" sorusuna ‘değişim’ vurgusu yaparak yanıt verdi. İmamoğlu, "Benim aday olduğum tek şey var; ülkemizde aynen İstanbul'da olduğu gibi büyük bir değişim" dedi.

Artı Gerçek - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Başkanı Ekrem İmamoğlu "CHP genel başkanlığına aday mısınız" sorusuna "Benim aday olduğum tek şey var... Ülkemizde, aynı İstanbul'da olduğu gibi büyük bir değişim" yanıtını verdi.

Muhalefetin seçimleri kaybetmesi sonra başlayan tartışma sürüyor. Ekrem İmamoğlu da, CHP içerisinde 'genel başkanlık' üzerinden yürüyen tartışmaya yönelik her fırsatta 'değişim' üzerinden mesaj veriyor. Yine Haliç Su Sporları Merkezi açılışına katılan Ekrem İmamoğlu CHP için yeniden değişim çağrısını yineledi.

İmamoğlu, "İddia ediyorum İstanbul halkı, şu anda bizi yüzde 60'ların üzerinde destekliyor. Kişiye bağlı değil. Siyasetin de bu anlamda bir modele, geleceğe ihtiyacı vardır. Bu değişimi var etmenin başta kendi partim olmak üzere bütün muhalefetin inşası yönünde elzem bir durum olduğunu ifade ettim, etmeye devam ediyorum. Ben idealleriyle yaşayan bir insanım, ideallerimin vücut bulduğu siyasi partinin de bu yönde adım atmasını ısrarla istemeye devam edeceğim. Değişim şarttır" diye konuştu.

"Değişim konusundaki fikrimde net olarak kararlıyım" diyen İmamoğlu, "Menzile yürüme hususunda net olarak kararlıyım. Asla kişilere bağlı bir düzene değil, kalıcı bir demokrasi düzeninin bu ülkede var olması için, bunun partimizde de var olması yönünde kararlıyım" ifadelerini kullandı.

DEĞİŞİM VURGUSUNU YİNELEDİ

İmamoğlu, şöyle devam etti:

"İstanbul'da değişim nasıl çok güzel bir sonuç verdiyse eminim ki siyasetteki bu anlamda değişim, hele muhalefette ve kendi partimden başlayan bu kıvılcımın Türkiye'ye çok iyi geleceğini çok iyi görüyorum."

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARINA YÖNELİK DEĞERLENDİRME

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Belediye başkanları, seçildikleri belediyelere hizmet etmek durumundalar. Onu oradan alıp başka bir işe verelim, bu siyasetin temeline aykırıdır" açıklaması da sorulan İmamoğlu, şunları söyledi:

"Ekranlar üzerinden başta siyasi partimin genel başkanı veya diğer fertlerine mesaj yollamayı yanlış buluyorum. Buralardan mesaj yollamak değil, karşılıklı konuşmanın daha doğru ve tutarlı olacağını düşünüyorum."

'ADAY MISINIZ?' SORUSUNA YANIT

"CHP Genel Başkanlığı'na aday mısınız?" sorusuna İmamoğlu, "Benim aday olduğum tek şey var; ülkemizde aynen İstanbul'da olduğu gibi büyük bir değişim" yanıtını verdi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar