CHP'li kaynaklar: Kılıçdaroğlu liderlik için İmamoğlu'na değil, Özel'e el verebilir

CHP'li kaynaklar: Kılıçdaroğlu liderlik için İmamoğlu'na değil, Özel'e el verebilir
CHP'li kaynaklar, seçim sonrası partide başlaması beklenen liderlik yarışında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun alabileceği tutumu yorumladı: "Kılıçdaroğlu’nun el verebileceği isim Özgür Özel olabilir.

Artı Gerçek - Seçim sürecinin ardından CHP içinden "değişim" çağrıları yükselirken, partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultay sürecinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu değil, Grup Başkanı Özgür Özel'i desteklemesinin daha muhtemel olduğu belirtiliyor. CHP'li kaynaklar, "Kılıçdaroğlu'nun el verebileceği ismin Özel olabileceğini" söyledi. Kaynaklara göre, delegeler İmamoğlu için siyasi yasak riskinden çekinebilir.

Seçimlerin ardından CHP'de önce İmamoğlu'ndan, sonra Özel'den "değişim" çağrısı gelmişti. Cumhurbaşkanlığının kaybedilmesi sonrasında Kılıçdaroğlu'na yapılan istifa çağrılarının gölgesinde, iki ismin çıkışı da genel başkan adaylığı sinyali olarak yorumlanmıştı.

'TABAN YEREL SEÇİMDE BÖLÜNME İSTEMİYOR'

Cumhuriyet gazetesinden Sarp Sağkal'a konuşan parti içindeki isimler ise İmamoğlu ve Özel’den gelen adaylık çıkışını “Tartışmalar bir süre daha devam edecektir. Şu anda herkes iddiasını ortaya koyuyor” diyerek yorumladı. "Tabanın yerel seçimi çok önemsediğini" vurgulayan kaynaklar, "9 ay sonra yerel seçimler var. Taban bölünme istemiyor, bütünleşerek süreci geçirmek istiyor. Bunun da genel başkan öncülüğünde olması gerektiği kanaati var” dedi.

'ÖZGÜR BEY GENEL BAŞKANLA ÇATIŞARAK ADAY OLMAZ'

"Çatışarak değil, uzlaşarak bir değişim olmalı” diyen kaynaklar, “Yerel seçimde CHP bölünmüş, parçalanmış ve birbirine kırılmış bir halde olmamalı. Uzlaşarak bir değişimin gerçekleşmesi düşüncesi giderek yaygınlaşıyor. Özgür Bey de aday olursa genel başkanla çatışarak aday olmaz. Desteğini arzu eder. Yaptığı açıklamalarından da bu anlaşılıyor. Ona saygılı bir çerçevede süreci götürür. Sert bir süreç götürmez” değerlendirmesini yaptı.

'İSTANBUL BELEDİYESİ'NİN BIRAKILMASI İSTENMİYOR'

Parti içi isimler bu noktada Kılıçdaroğlu’nun yaptığı “bayrak değişimi” ve “Değişime el veririm” açıklamalarına göndermede bulunarak, “Kılıçdaroğlu’nun el verebileceği ismin Özel olabileceğini” söyledi. Kaynaklar İmamoğlu için ise “Delege siyasi yasak riskinden çekinecektir. Ayrıca kimse İstanbul’da belediye başkanlığının bırakılmasını istemiyor” yorumunu yaptı. (Kaynak)

Öne Çıkanlar