CHP'li Murat Emir'den Bahçeli'ye 'DEM Partililerin elini sıkmasını doğru buluruz ama inandırıcı değil'

CHP'li Murat Emir, Devlet Bahçeli'nin DEM Partilerle tokalaşmasını değerlendirdi: DEM Partililerin elini sıkmasını doğru buluruz ancak 'terör yuvası, kapatılsın' dediklerinize, Cumhurbaşkanı'nın konuşmasını dinleyerek ikna olmuş olmanız inandırıcı değil.

Artı Gerçek - CHP Grup Başkanvekili TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Meclis açılışında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEM Parti sıralarına gelerek tokalaşmasını ve "Yeni bir döneme giriyoruz. Dünyada barış isterken kendi ülkemizde barışı sağlamak lazım" sözlerini değerlendiren Emir şöyle konuştu:

'BUNLAR SAHTE BARIŞ SÖZCÜKLERİ'

"Siyasette normalleşmenin olması gerektiğini söylüyoruz. Sayın Bahçeli'nin DEM Parti'lilerin elini sıkmasını doğru buluruz ancak 'terör yuvası, kapatılsın' dediğiniz insanlara sadece Cumhurbaşkanı'nın konuşmasını dinleyerek ikna olmuş olmanız inandırıcı değil, Sayın Bahçeli. Bunlar sahte barış sözcükleri, etkileyebildiğiniz herkesi Cumhurbaşkanı tekrar seçilebilsin diye yapacağınız yeni anayasa masalarına çekmeye gayret ettiğinizi görüyoruz. Oysa biz ülkemizde huzur olmasını bekliyoruz ama bunun sadece Cumhurbaşkanı'nın konuşmasıyla olması hem inandırıcı hem de doğru değil. Sahte nezaket gösterileriyle gazetecileri ve CHP'yi tehdit etmekten vazgeçin."

'İÇ CEPHEYİ TAHKİM ETME ÇABASI'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis açılışında, İsrail'in Türkiye için tehdit oluşturduğu yönündeki sözlerini de değerlendiren Emir, bu açıklamayı 'iç cepheyi tahkim etme çabası' olarak nitelendirdi ve şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanı Meclis'te bir iddiada bulundu, İsrail'in 'Nil'den Fırat'a ideolojisi' ve Siyonizm gereği Türkiye'nin topraklarında gözü olduğunu; Lübnan'ı, Suriye'yi geçerse sıranın Türkiye'de geleceğini söyledi. Bu son derece önemli bir iddia çünkü Siyonizm ve İsrail'in tarihi köklerinden getirdiği yayılma hayali yeni bir şey değil. Oysa daha geçen eylül ayına kadar Cumhurbaşkanı Netanyahu ile şakalaşıyordu, tank ihaleleri bile İsrail'e çekinmeden veriliyordu. Ekim'de Aksa Tufanı olmasaydı kasımda Netanyahu ile ülke ziyaretleri olacaktı. Yeni bir istihbarat varsa eğer bunu anlamak mümkün ama 'Geleneksel olarak İsrail'in gözü bizim topraklarımızda, o yüzden önümüzde bir tehlike var' dediğiniz zaman size geçen yıl nasıl sarmaş dolaş olabildiniz diye sorarlar. Aynı şekilde bugün dahi kimi paravan ülkeler ve güzergahlar üzerinden İsrail'e petrol gönderdiğinizi biliyoruz ve takip ediyoruz. İsrail bize saldıracaksa Kürecik Üssü'nün neden İsrail'i koruduğunu anlatmanız gerekiyor. Yapılması gereken başta Savunma ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri olmak üzere gelip, Meclis'te kapalı bir oturumda Meclis'imizi bilgilendirmesidir. Aksi halde bizim anlayacağımız içerideki sıkışmışlığını gidermek için yurt dışından bir düşman icat etmesi, bu sefer de İsrail'i düşman olarak göstermesini iç cepheyi tahkim etme çabası olarak değerlendiririz."

Öne Çıkanlar