Damat Berat Albayrak'ın hesabından istifa duyurusu

Damat Berat Albayrak'ın hesabından istifa duyurusu
Bakan Albayrak'ın istifa duyurusunda, 'Allah sonumuzu hayır eylesin' ifadeleri kullanıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, resmi Instagram hesabından istifa ettiğini duyurdu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın resmi hesabından istifa duyurusu yayınlandı. Instagram hesabından yapılan açıklamada, "Yaklaşık 5 yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunlarım nedeniyle artık devam etmeme kararı aldım" denildi.

Açıklamada, "Yeni arkadaşlarımız, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde büyük ve güçlü Türkiye hedefine her zamankinden daha kararlı ve emin adımlarla devam edeceklerdir" ifadeleri kullanıldı. Açıklamanın sonunda, "Cenab-ı Allah bizleri Sırat-ı Müstakim'den ayırmasın, sonumuzu hayır eylesin" denildi. Albayrak'ın gönderisinin yoruma kapalı olarak yayınlanması dikkat çekti.

'AT İZİ İT İZİNE KARIŞTI, ALLAH SONUMUZU HAYIR EYLESİN'

Açıklamanın tamamında şunlar kaydedildi:

"Yaklaşık beş yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunlarım nedeniyle artık devam edememe kararı aldım. Bundan sonraki süreçte artık zamanımı uzun yıllardır zorunluluktan ötürü ihmal ettiğim ve bana desteğini hiçbir zaman esirgemeyen annem, babam, eşim ve çocuklarıma ayıracağım.

Çok büyük hedeflerle çıktığımız bu yolculukta gerçekleşecek olan bayrak değişimiyle yeni gelen arkadaşlarımız Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Büyük ve Güçlü Türkiye hedefine her zamankinden daha kararlı ve emin adımlarla devam edeceklerdir.

Enerji'de olduğu gibi Ekonomi'de de ektiğimiz tohumlar çokta uzak olmayan bir gelecekte koca koca çınarlara dönüşecek ve ülkemizi tam bağımsızlık hedefine ulaştırdığına şahit olacağız inşaallah. Bundan en ufak bir şüphem yoktur.

Bu 5 yıllık süre zarfında benimle bu zor ama kutsal yükü yüklenen tüm yakın mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çokça hakkım geçmiştir haklarını helal etsinler. At izinin iti izine karıştığı, Hak ve batılı ayırt etmenin zorlaştığı böyle çetin bir zamanda bizlerin samimiyetine inanarak dua eden her bir vatandaşımızdan Rabbim razı olsun. Türkiye tarihindeki belkide en kritik dönemlerden sayılacak olan bu 5 yıllık süre zarfında ülkeme ve ümmete hizmet etmeyi bana nasip eden Rabbime sonsuz hamdolsun.

Gaybı, kalpleri ve hakiki niyetleri bilen mutlak güç sahibi Cenab-ı Allah bizleri Sırat-ı Müstakim'den ayırmasın.

Sonumuzu hayreylesin..."

Konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmazken Albayrak'ın resmi Twitter hesabı da askıya alındı.

 

Albayrak, döviz kurlarının yükselişiyle ilgili AKP'li milletvekillerine, "Biz dolarla uğraşmıyoruz. İstesek düşürürüz. Faizi yükseltirseniz döviz düşer. Ama bizim derdimiz bu değil" demişti.

AĞIREL VE GÜLTEKİN: DOĞRU

Gazeteci Murat Ağırel ve Levent Gültekin, istifa haberinin doğru olduğu yönünde paylaşımda bulundu. Ağırel, "Güvendiğim bir kaynağımdan istifanın doğru olduğunu öğrendim" dedi.

Gültekin ise yaptığı paylaşımda olayı soruşturduğunu ve doğruluğunu teyit ettiğini belirtti. Gültekin, istifanın Erdoğan'ın isteğiyle olduğunu söyledi.

BLOOMBERG: NE TEYİT EDİLDİ NE İNKAR EDİLDİ

Albayrak’ın istifasına ilişkin iki bakanlık sözcüsüyle konuşulduğunu aktaran Bloomberg, hesabının doğruluğunun onaylandığı ancak istifa kararının henüz teyit ya da inkar edilmediğini kaydetti.

SON PAYLAŞIM 29 EKİM'DE

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabından Kasım ayında yapılan paylaşımlar kaldırıldı. Resmi hesaptaki son paylaşımın 29 Ekim'de yapıldığı görüldü.

BBC'YE KONUŞAN YETKİLİ, İSTİFAYI DOĞRULADI

BBC Türkçe'ye konuşan Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilisi, Albayrak'ın istifasının doğru olduğunu açıkladı.

 

BAKAN YARDIMCISI: BİZ SİZİ SEVİYOR VE GÜVENİYORUZ

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Biz sizi çok seviyor, size inanıyor ve  güveniyoruz sayın Bakanım" şeklinde yazdı.

HABERTÜRK: BAKANLIK KAYNAKLARI TEYİT ETTİ

İstifayı yaklaşık 1 saat sonra 'Son Dakika' haberi olarak duyuran Habertürk, ​Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynakları tarafından istifanın teyit edildiğini yazdı. Habertürk'ün internet sitesinde yayınlanan haberde, "Albayrak’ın istifa paylaşımı ulaştığımız Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynakları tarafından teyid edildi. İstifanın Cumhurbaşkanlığı tarafından kabul edilip edilmediği yönünde henüz bir bilgi yok" ifadelerine yer verildi.

REUTERS: MALİYE BAKANLIĞI'NDAN BİR YETKİLİ HABERİ DOĞRULADI

Maliye Bakanlığı'ndan bir yetkili, Reuters ajansına istifa haberini doğruladı. Reuters "Bu haberin ardından Türk Lirası Asya borsalarında yüzde 1'den fazla değer kazandı" dedi.

KÜTAHYALI: GÖREVİNE DEVAM EDİYOR

Güneş Gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, Berat Albayrak'ın fotoğrafını kullandığı paylaşımında, "Birileri istiyor ki istifa kabul edilsin ve sabah uyandığımızda dolar 12 TL olsun. Berat Albayrak göreve devam ediyor. Ne şok kur artışı Ne şok faiz artışı olmayacak. Herşey normal yolunda olacak. İthalat azalmaya ve yerli üretim artmaya devam edecek. Bu tünelin sonu aydınlık" diye yazdı.

BASIN MÜŞAVİRİ: PAYLAŞIM DOĞRU

Hazine ve Maliye Bakanlığı Basın Müşaviri Mehmet Ali Berber, Halk TV'den Can Coşkun'a yaptığı açıklamada istifa haberinin doğru olduğunu söyledi. Berber, "Instagram paylaşımı doğrudur" dedi.

GERGERLİOĞLU, ARINÇ-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNDEN SONRA İSTİFANIN GELDİĞİNİ SÖYLEDİ

Tele1 TV yayınına katılan HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergelioğlu, kendisine gelen kulis bilgilerini aktardı. Bülent Arınç'ın Erdoğan'a; Bakan Albayrak'ın göreve devam etmesi halinde, 30 ile 40 milletvekilinin DEVA Partisi'ne geçeceği yönünde bilgi verdiğini söyleyen Gergerlioğlu, istifa kararının bu bilginin ardından geldiğini belirtti.

RESMİ GAZETEDE ATAMA HABERİ YOK

Resmi Gazete’nin yeni sayısı yayımlandı. Yeni sayıda, Berat Albayrak istifasının ardından yeni bir atama yer kararı almadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar