Davutoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Çocuk önemli, PKK'nın 15 tane var' sözlerine tepki: Irkçılık

Davutoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Çocuk önemli, PKK'nın 15 tane var' sözlerine tepki: Irkçılık
Erdoğan'ın partisine katılan Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'ye rozet takarken söylediği “Çocuk çok önemli. Bak PKK'nın 5 tane 10 tane 15 tane var" sözleri tartışma yarattı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu “ırkçılık” diye tepki gösterdi.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'den seçilen ardından Memleket Partisi'ne geçen ve son olarak oradan da istifa eden bağımsız milletvekili Mehmet Ali Çelebi'ye grup toplantısı öncesi rozet taktı. Bu esnada tek çocuğu olduğunu söyleyen Çelebi'ye Erdoğan, “Çocuk çok önemli. Bak PKK'nın 5 tane 10 tane 15 tane var" dedi.

Bu sözlere Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu “ırkçılık” diyerek tepki gösterdi.

Davutoğlu da sosyal medya hesabından “Bu ülkenin çocukları Kandil’de doğmadığına göre, kastınız apaçık ortada Sn. Erdoğan! İfadeleriniz insan haklarına ve kadın haklarına saygısızlıktır. Bu ülkede doğan her çocuk onurlu bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Çocuklar arasında ayrım yapmak ırkçılıktır!” diye yazdı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Partisine geçen Mehmet Ali Çelebi'ye rozet takan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Senin çocuk kaç tane?" diye sordu. Çelebi ise "Bir tane efendim" diye yanıt verdi. Çelebi daha sonra yanında bulunan eşini işaret etti ve "Doktora yapıyor, kariyer" dedi. Erdoğan ise "Olmaz ya çocuk da olmalı. Sayıları artırmak lazım" dedi. Çelebi'nin eşine yaşını soran ve "46" yanıtını alan Erdoğan, "Allah'tan isteyelim devam. Çocuk çok önemli. Bak PKK'nın 5 tane 10 tane 15 tane var" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar