AKP'ye geçen Çelebi'ye rozetini Erdoğan taktı

AKP'ye geçen Çelebi'ye rozetini Erdoğan taktı
AKP grup toplantısına katılan Mehmet Ali Çelebi, AKP'ye geçmesinin gerekçesini "Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kurtuluş Savaşı'ndan sonraki en ciddi ve çok cepheli bir egemenlik mücadelesi vermektedir" diyerek açıkladı.

Artı Gerçek - CHP'den seçilen ardından Memleket Partisi'ne geçen ve son olarak oradan da istifa eden bağımsız milletvekili Mehmet Ali Çelebi, AKP'ye üye oldu.

Bugün AKP'nin grup toplantısına katılan Çelebi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep tayyip Erdoğan'ın salona gelmesini bekledi.

Kürsüye çağrılan Mehmet Ali Çelebi'ye Erdoğan rozetini taktı.

Rozetin takılması ardından bir konuşma yapan Çelebi, Erdoğan'ı överek sözlerine başladı.

"Sayın Cumhurbaşkanım siz canınızla, ben özgürlüğümle, milletimiz de bağımsızlığıyla tehdit edildi. Eğer siz 15 Temmuz gecesi direnmeseydiniz bugün ben kumpaslarda yargılanan komutanlarımız, kardeşlerimiz ve Türkiye'nin önde gelen binlerce ismi o gece aileleriyle birlikte katledilmiştik. Hiçbirimiz hayatta değildik bugün." dedi.

Çelebi AKP'ye katılmasının sebebini, "temel gerekçem şu Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kurtuluş Savaşı'ndan sonraki en ciddi ve çok cepheli bir egemenlik mücadelesi vermektedir." diyerek açıkladı.

ERDOĞAN'DAN ÇOCUK TAVSİYESİ: SAYILARI ARTIRMAK LAZIM, PKK'NIN 5 TANE 10 TANE VAR

Çelebi'nin kürsüde yaptığı konuşmanın ardından Erdoğan Çelebi'nin elini sıktı ve "Senin çocuk kaç tane?" diye sordu. Çelebi ise "Bir tane efendim" diye yanıt verdi. Çelebi daha sonra yanında bulunan eşini işaret etti ve "Doktora yapıyor, kariyer" dedi. Erdoğan ise "Olmaz ya çocuk da olmalı. Sayıları artırmak lazım" dedi. Çelebi'nin eşine yaşını soran ve "46" yanıtını alan Erdoğan, "Allah'tan isteyelim devam. Çocuk çok önemli. Bak PKK'nın 5 tane 10 tane 15 tane var" diye konuştu.

ERGENEKON DAVASI'NDA BERAAT ETTİKTEN SONRA CHP'DEN VEKİL SEÇİLMİŞTİ

Hava Kuvvetleri'nden teğmen rütbesinde görevliyken Ergenekon Davaları kapsamında tutuklanan ve 41 ay cezaevinde tutulan Çelebi, 11 Mart 2014 tarihinde hakkında iddia edilen suçlardan beraat etti. 2018'de CHP'den milletvekili seçilen Çelebi 29 Ocak 2021 tarihinde CHP'den istifa etti. Çelebi, 17 Mayıs 2021 tarihinde kurulan Memleket Partisi'ne katıldı, 25 Şubat 2022'de de Memleket Partisi'nden istifa etti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar