DEM Parti Grup Başkanvekili Koçyiğit: Herkesin tutum alması gereken bir eşikteyiz

DEM Parti Grup Başkanvekili Koçyiğit: Herkesin tutum alması gereken bir eşikteyiz
Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkının engellemesine DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit tepki gösterdi: Hukuksuzluğa geçit verirsek, diğer hukuksuzluklar zincirleme gelecektir. Herkesin tutum alması, tavır koyması gereken bir eşikteyiz.

Seda TAŞKIN


ANKARA - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, DEM Parti Van Büyükşehir Eşbaşkan adayı Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının yargı eliyle alınmasına tepki gösterdi. Artı Gerçek’e konuşan Koçyiğit, meselenin hukkula bir alakası olmadığını belirten Koçyiğit, konunun tamamen siyasi olduğunun altını çizdi. Koçyiğit, “Büyük kaybeden AKP iktidarı hileyle hurdayla, gasp yöntemiyle halkımızın iradesini çalmaya çalıştığı çok açık” dedi.

İktidarın bu dönemde iki yöntem izlediğini belirten Koçyiğit, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Elimizde olan ve belirli kent merkezlerine kaçak seçmeni taşıyarak seçmene kayyum atadılar, sandığa kayyum atadılar ve bu yöntemle işte bazı kentlerimizi gasp ettiler. Kars, Şırnak, Uludure bu yelerin başında geliyor. Ama bu kaçak seçmen eliyle devşirdiler ve yandaşlarına verdiler. Şimdi diğer bir yöntem de hiçbir hukuki karşılığı olmayan, hiçbir şekilde yasal bir dayanağı olmayan bir yöntemle Van Büyükşehir Belediyemizi gasp etmeye çalışıyorlar. Şunun bir kez daha altını çizelim; Abdullah Zeydan arkadaşımız yasal anlamda seçilme hakkını, bütün koşullarını karşılıyor. YSK tarafından adaylığı onaylanmış, pusulaya adı yazılmış ve hiçbir hukuki sorunu olmayan bir arkadaşımız. Ama bugün yeniden AKP bildik yöntemlerle seçmende bir rıza üretemediği için, bir rızayla kentleri kazanamadığı için, Kürdistan'da çok büyük kaybettiği için şimdi bunu bir şekilde telafisini yapmaya çalışıyor, yeniden gasp etmeye çalışıyor.”

‘BU HUKUKSUZLUĞA ASLA TESLİM OLMAYACAĞIZ’

İktidarın belediyelere yönelik gasp girişimlerine izin vermeyeceklerini belirten Koçyiğit, “Hem Türkiye kentlerinde hem de Kürdistan'da sandığa gömülen iktidar bu yöntemle ayakta kalmaya çalışıyor, kentlere el koymaya çalışıyor, halkın iradesine el koymaya çalışıyor. Buna karşı hem halkımızın iradesine sahip çıkacağını biliyoruz ki şu anda Van halkı ayakta, bütün Kürdistan kentlerimiz ayakta. Batı'da birçok merkezde zaten açıklamalar ve yürüyüşler akşam için planlandı, çağrılar yapıldı. Biz bu hukuksuzluğa asla teslim olmayacağız” dedi.

‘HERKESİN TUTUM ALMASI GEREKEN BİR EŞİKTEYİZ’

Belediyelerde hukuksuzluğa izin vermeyeceklerini belirten Koçyiğit, bu konuda tüm demokratik kamuoyuna seslendi ve şunları söyledi:

“Bütün muhalif partileri, bu sistemin tarafından iradesi gasp edilmeye çalışılan herkesin de taraf olmasını bekliyoruz. Bunun bugün sadece Dem Parti'ye yapılan bir darbe olmadığını, bunun en temel yurttaşlık hakkı olan seçme seçilme hakkına yönelik bir darbe olduğunun altını çizmemiz gerekiyor. Burada eğer tahkimatı yapmazsak, bu hukuksuzluğa geçit verirsek, bunun arkasından diğer hukuksuzluklar zincirleme gelecektir. Onun için herkesin tutum alması gereken, tavır koyması gereken bir eşikteyiz. Türkiye 1 Nisan sabahı yeni bir Türkiye uyandı, yeni bir siyasal atmosfer doğdu. Bu siyasal atmosferin olumluya, pozitife dönmesi, Türkiye'nin önünün açılması için de bugün yeniden yan yana durmak ve beraber bu hukuksuzluğa karşı mücadele etmek gerekiyor.”

Öne Çıkanlar