DEM Parti ile AKP görüşmesi sonrası açıklama: Süreç öngörüldüğü gibi devam ediyor

DEM Parti ile AKP’li yetkililer arasındaki görüşme yaklaşık iki buçuk saat sürdü. Görüşme sonrası açıklama yapan Ala, 'Süreç öngörüldüğü gibi devam ediyor' dedi. DEM Parti ise 'Kurulacak komisyona dair karşılıklı değerlendirmeler yapıldı' dedi.

DEM Parti ile AKP görüşmesi sonrası açıklama: Süreç öngörüldüğü gibi devam ediyor

Artı Gerçek - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile AKP’li yetkililerin Meclis’te yaptığı görüşme sona erdi. DEM Parti’den Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ile Sezai Temelli'nin de katıldığı görüşme, yaklaşık iki buçuk saat sürdü.

Görüşmeye AKP'den ise Genel Başkanvekili Efkan Ala, Grup Başkanvekilleri, AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Abdullah Güler ve Özlem Zengin de katıldı.

ALA: SÜREÇ ÖNGÖRÜLDÜĞÜ ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR

Görüşme sonrası Efkan Ala ve Abdullah Güler açıklamalara bulundu. İlk olarak söz alan Güler, “Çok samimi, dostane paylaşımlarımız oldu. Karşılıklı fikir alışverişlerimiz oldu. Her konu başlığında fikirlerimizi paylaştık. Onların önerileri oldu. Bizim farklı değerlendirmelerimiz oldu” dedi. Güler, Meclis’te kurulması planlanan komisyona ilişkin de görüştüklerini söyledi.

Daha sonra söz alan Ala, “Kapsamlı bir değerlendirme yapıldı sürece ilişkin. Süreç öngörüldüğü gibi devam ediyor. Herhangi bir aksama, duraksama yok. Herkesin bu sonucu ‘terörüz Türkiye’ sonucu elde etmek için herkes elinden gelen katkıyı bulunmasını sağlamak lazım” dedi.

DEM PARTİ: ÖZELLİKLE İNFAZ PAKETİ KONUŞULDU

Görüşmeye dair DEM Parti'den yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Görüşmede, Türkiye ve bölgede yaşanan gelişmelere ilişkin kapsamlı bir fikir alışverişi yapıldı. Bu çerçevede, Barış ve Demokratik Toplum Çağrısı’ndan sonra yaşanan gelişmeler, Türkiye’nin demokratikleşme süreci, DEM Parti İmralı Heyetinin Sayın Abdullah Öcalan ile gerçekleştirdiği görüşme ve PKK’nin 12 Mayıs’ta açıkladığı kongre kararları ile sonrasındaki gelişmeler ele alındı. Sürecin sağlıklı ilerlemesi için atılması gereken adımlar ve Meclis’in üstleneceği rolün de konuşulduğu görüşmede, kurulacak komisyona dair karşılıklı değerlendirmeler yapıldı. Görüşmede, özellikle infaz paketi, hasta tutsaklara ilişkin düzenlemeler ve bu düzenlemelerin bayram öncesi yasalaşması konusundaki toplumun ve partimizin beklentileri net bir şekilde ifade edildi.

Siyasi parti ziyaretlerimiz şimdilik sona erdi. Detaylı bilgilendirme ve değerlendirmeler önümüzdeki günlerde yeniden yapılacaktır." (HABER MERKEZİ)

akp dem parti