DEM Parti Urfa İl Örgütünden AKP'ye geçen Begit'e tepki: 'Aynılar aynı yere, ayrılar ayrı yere'

DEM Parti Urfa İl Örgütünden AKP'ye geçen Begit'e tepki: 'Aynılar aynı yere, ayrılar ayrı yere'
DEM Parti Urfa İl Örgütü, DEM Parti oylarıyla seçildikten sonra istifa eden ve dün AKP'ye katılan Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit'e Mahir Çayan'ın "Aynılar aynı yere, ayrılar ayrı yere" sözleriyle tepki gösterdi.

URFA - Urfa'nın Birecik İlçesinde 31 Mart Yerel Seçimlerinde DEM Parti'nin oylarıyla belediye başkanı seçilen ve 29 gün sonra istifa eden Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit, dün 23'üncü kuruluş yıl dönümünde AKP'ye katıldı. DEM Parti Urfa İl Örgütü, yazılı açıklama yaparak AKP'ye katılan Begit'e tepki gösterdi.

'İPE SAPA GELMEZ GEREKÇELERLE İSTİFA ETTİ'

Begit'in DEM Parti'yi hedef gösterdiği istifa açıklamasını hatırlatan DEM Parti Urfa İl Örgütü, "31 Mart 2023 seçimlerinde partimiz DEM’den Belediye Eş Başkanı olarak seçilen Birecik Belediye Eş Başkanı Mehmet Begit, seçimlerden kısa bir süre sonra DEM parti ilçe örgütü, DEM Parti belediye meclis üyelerimiz ve partimize oy veren halkımız ile arasındaki derin uçurumu gizleyemez olmuş ve 'Atatürk posterine ve Cumhurbaşkanı posterine yapılmak istenen müdahaleleri kabul etmemiz mümkün değil' gibi ipe sapa gelmez bir gerekçe sunarak DEM Parti'den istifa ettiğini açıklamıştı. Begit bununla da yetinmeyip 'ayrıca seçimden sonraki süreç içerisinde dışarıdan yönetme hususunda baskılar oluşmaya başladı' gibi kayyım rejimine zemin oluşturan bir cümleyi de açıklamasına, -kirli bir anlayışın ürünü sonucu- iliştirmişti.Dikkat ederseniz bu açıklama iki kesime mesaj niteliği taşıyor. İlki CHP, yani Kemalistler, ikincisi de AKP-MHP, yani bir bütünen faşist blok dediğimiz kesimlere. Her iki kesimden de bir tepkinin örgütlenmesi amaçlanıyordu" ifadelerine yer verildi.

'KARDEŞİ İLÇE BİNASINA KURŞUN YAĞDIRDI'

Begit'in istifasının ardından kardeşi Halil Begit tarafından DEM Parti Birecik İlçe Örgütü binasına silahlı saldırı düzenlendiği hatırlatılarak, "Mehmet Begit’in bu pratiği sadece kendisi ile sınırlı kalmadı. Begit’in kardeşi hemen açıklama akabinde DEM Parti Birecik İlçe binasına kurşun yağdırmış, gözaltına alındıktan sonra saldırı adli bir vaka olarak kayıtlara geçirilip belki de katil olabilecek saldırgan serbest bırakılmıştı. Bu salıverilme bizlerde acaba bu saldırının gerçek failleri onu gözaltından serbest bırakılanlar mı sorusunu akıllara getirmedi değil" denildi.

'DEM PARTİLİ OLABİLMEK DEMOKRASİYİ İÇSELLEŞTİRMEYİ GEREKTİRİR'

Begit'in DEM Parti'nin değerleri ile uyuşmadığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Mehmet Begit neden istifa edip bugün AKP’ye katıldı? DEM parti gömleğini giymek, ‘ateş ve hakikat’ ile yan yana durma iradesi, kararlılığı, fedakarlığı, özveriyi, paylaşmayı, dayanışmayı, birlikte can pahasına mücadele etmeyi gerektirir. Yine DEM Partili olmak doğanın tüm bileşenleri ile uyum içerisinde olmayı gerektirir. DEM Partili olmak demokrasiyi içselleştirip yaşamsallaştırmak, tüm hakları elinden alınan kadınların özgürlük mücadelesinin bir neferi olarak yaşam sürmeyi gerektirir. DEM Parti içerisinde yaşam sürmek alışılan, yani sömürgeciliğin yaratmış olduğu, adına gerçeklik denilen kırıma uğratılmış toplumun çürümüş bireyinin tüm alışkanlıklarını bir yana bırakıp ahlaki-politik toplum gerçekliğine uyum sağlayıp, yeniden yeni yaşamı yaratması demektir. Yeni yaşamın bir dili, bir tarzı, bir üslubu, bir çizgi ve ölçüsü vardır: Soluduğun havadan, içtiğin suya, adımladığın yollardan, yuttuğun toza kadar hakkını vermek demektir.

'AKP İLE TOKALAŞMASI, TÜM BU DEĞERLERİN UZAĞINDA BİLE OLMADIĞI İÇİNDİR'

DEM Partili olabilmek kötüye karşı iyi, çirkine karşı güzeli; etik, estetik, erdem, onur, sevgi, aydınlık, hoşgörü değerlerine bağlı kalmayı gerektirir. Biz başkalarının yarattığı kaosun bekçileri, düzen arayışçıları olmadık. Bizim inşa ettiğimiz yeni yaşamda ahlakın düzeni, düzenin yarattığı hakikat var. Bizler çıkınlarında çarmıh taşıyan hakikat arayışçılarıyız. Bizler yaşamı, uğruna ölecek kadar sevenler olarak örgütlülüğü esas alıyoruz. Bizde teklik değil, çokluk; çoğunluk değil, katılımcılık esastır. Ne bireysel çıkar ve menfaat ilişkilerimiz, ne de sistemin dayattığı yozluk ve düşkünlük yoktur. Ne bireysel uzlaşılarımız, ne satışa çıkarabileceğimiz bir değerimiz yoktur. Ne peşkeş çekebileceğimiz bir toprağımız, kanımız, kültürümüz, zenginliğimiz, ne de hırsızlıktan akıttığımız salyalarımız yoktur. Yaşam onur üzerinedir. Bizler halkların, inançların eşit özgür birlikteliğini esas alan neferleriz. Tüm bunlar DEM Parti ve onun çizgisinde siyaset yapanların veya yapmak isteyenlerin yaşamıdır, olmalıdır. İşte Mehmet Begit tüm bunlardan azadedir. Bugün AKP ile tokalaşması, tüm bu değerlerin uzağında bile olmadığı içindir. "

'NİCE DÜŞKÜNLER NİCE İHANETÇİLER GÖRDÜK'

DEM Parti Urfa İl Örgütü, AKP'ye geçen Begit'e Mahir Çayan'ın "Aynılar aynı yere" sözüyle tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:

"Mahir Çayan ne güzel demiş: Aynılar aynı yere, ayrılar ayrı yere. Bizler kırk yıla yaklaşan siyasi yaşamımızda nice düşkünler, ihanetçiler gördük. Özcesi diyoruz ki nice kahramanlar yaratan bu gelenek, halklar ve inançların karşısında duran bu düşkünlere yaşamda gereken cevabı verecektir." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar