DEM Partili Akın'dan 'Köpek katliamı yasası'na tepki: Ekolojiyi savunan bir parti olarak karşı çıkacağız

DEM Partili Akın'dan 'Köpek katliamı yasası'na tepki: Ekolojiyi savunan bir parti olarak karşı çıkacağız
DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın, AKP'nin Meclis'e sunduğu 'köpek katliamı' teklifine tepki gösterdi. Akın, "Ekolojiyi savunan bir parti olarak bu teklife karşı çıkacağız" dedi.

Artı Gerçek - AKP'nin sokakta yaşayan hayvanların toplatılması ve öldürülmesine ilişkin hazırladıkları 'Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni Meclis'e sunmasının ardından tepkiler gelmeye devam ediyor.

Kanun teklifinde yer alan 'ötanazi' kavramının kullanılarak gerçekte "öldürme" girişimlerinin hafifletildiğini dile getiren DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın, "Ekolojiyi savunan bir parti olarak bu teklife karşı çıkacağız" dedi.

'KARŞI ÇIKACAĞIZ'

Kanun teklifine tepki gösteren Akın, "Meclise getirilen teklif, katliam yasasının bir parçasıdır. İnsanların nasıl yaşama hakkı varsa, hayvanların da yaşam hakkı vardır. Nasıl insanlara tedavi yöntemleri uygulanıyorsa aynı şekilde hayvanların da tedavi olma hakkı vardır. Ekolojiyi savunan bir parti olarak bu teklife karşı çıkacağız" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar