DEM Partili Koçyiğit'ten AKP'li Zengin'e Kobanê tepkisi: Yarın olsa yarın da o çağrıyı yaparız

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Kobanê Davası'nda verilen cezaları savunan AKP'li Özlem Zengin'e HDP'nin twitini okuyarak tepki gösterdi. Koçyiğit, "Zengin'in söylediği bütün iddialar, mahkemenin kararlarıyla çökmüştür" dedi.

Artı Gerçek - IŞİD’in Kobane’ye yönelik saldırılarına karşı 6-8 Ekim 2014’te gerçekleştirilen eylemler gerekçesiyle Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 24’ü tutuklu 108 kişinin yargılandığı Kobanê Davası'nın karar duruşmasında siyasetçilere ceza yağmasına tepkiler sürüyor.

Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Meclis'te verilen cezaları savunan AKP'li Özlem Zengin'e, davanın açılmasına gerekçe gösterilen HDP'nin attığı tweet'ini okuyarak tepki gösterdi.

'ZENGİN'İN SÖYLEDİĞİ BÜTÜN İDDİALAR, MAHKEMENİN KARARLARIYLA ÇÖKMÜŞTÜR'

Koçyiğit, şunları söyledi:

Koçyiğit, "HDP'nin attığı twitini söyleyeyim. 'Şu anda toplantı halinde olan HDP MYK'den halklarımıza acil çağrı! Kobanê'de durum son derece kritiktir. IŞİD saldırılarını ve AKP iktidarının Kobanê'ye ambargo tutumunu protesto etmek üzere halklarımızı sokağa çıkmaya ve sokağa çıkmış olanlara destek vermeye çağırıyoruz.' Bunun neresinde alan tutma var, neresinde tahrip etme çağrısı var, bunun neresinde şiddet var? Şimdi sayın başkan biz gerçeğe gerçek demek zorundayız. Bakın Sayın Zengin'in söylediği bütün iddialar, mahkemenin kararlarıyla çökmüştür. Mahkeme ne yağmadan ne şiddetten ne de ölümden hüküm kurmamıştır."

'KEŞKE SİZ DE SOKAĞA ÇIKAN TARAFTA OLSAYDINIZ'

"Burada PKK'nin yapmış olduğu çağrıyı getirip HDP'ye mal etmek PKK'nin çağrısı üzerinden HDP'lileri yargılamak; bir de bunu meşruymuş gibi savunmak nasıl bir akıldır" diyen Koçyiğit, şunları söyledi:

"Siz, siyaseti bu ülkedeki insanları bastırmak, haklarını yok saymak üzerine kullanıyorsunuz. Bütün demokratik haklarımızı yok sayıyorsunuz, sokağa çıkmışız protesto etmişiz. Ölen biz, öldürülen biz kalkıyorsunuz bir de bize ceza veriyorsunuz ya. Kobanê'de kim öldürülüyordu? Kürtler. Kim çıktı sokağa Kürtler ve Türkiyeli sosyalistler, vicdan sahibi herkes. Keşke siz de çıksaydınız, keşke siz de o gün Kobane için sokaklara çıkan tarafta olsaydınız." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar