Demirtaş iktidarın HÜDA PAR davetini değerlendirdi: 'Seçim öncesi Kobanî'ye bir saldırı planı yapıyor'

Demirtaş iktidarın HÜDA PAR davetini değerlendirdi:  'Seçim öncesi Kobanî'ye bir saldırı planı yapıyor'
Selahattin Demirtaş, HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'nun Cumhur ittifakı'na katılım daveti aldıklarını açıklamasını değerlendirdi. Demirtaş, adımları, Kobanî'ye saldırı hazırlığı olarak yorumladı.

Artı Gerçek - Edirne'de tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Cumhur İttifakı'ndan katılım için talep geldiğini açıklamasını yorumladı.

Demirtaş, Cumhur İttifakı tarafından yapılan teklifi, "Seçim öncesi Kobanî'ye bir saldırı planı yapıyor" ifadeleriyle değerlendirdi.

Demirtaş sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarda AKP, MHP, BBP, Vatan Partisi ve HÜDAPAR'ı bir araya getirenin memleket sevdası olmadığını belirterek şu soruları yöneltti:

"Cumhur İttifakı neden kazanacak aday bulmuyor da hem aday olamayacak hem de kazanamayacak kişide ısrar ediyor? Yok eğer Erdoğan kazanacak adaysa ne diye 170 bin oyu olan HÜDA-PAR'ı da ittifaka katmak için çabalıyor? Sizce bunları bir araya getiren şey ne olabilir? Ağır bir suç ortaklığı mı? Yoksa yeni bir savaş planının ön hazırlığı mı?"

İktidarın seçim öncesi Kobanî'ye saldırı planını karşı muhalefetin alacağı tutumun en büyük sınavları olacağını da söyleyen Demirtaş paylaşımlarını, "Oy için başkasının toprağını işgal girişimine "ayaklarına taş değmesin" mi, yoksa seçim uğruna girişilen savaşa cesurca "hayır" mı?" ifadeleriyle sonlandırdı.

NE OLMUŞTU?

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Cumhur İttifakı'ndan katılım için talep geldiğini açıklamıştı. Yapıcıoğlu, davetin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldiğini belirtmiş ve "Olumlu sonuçlanırsa, birkaç hafta içerisinde netleşir. İttifakın parça olma ihtimali var bunu zaman gösterecek. Şu anda hiç sorun yok” demişti.

Erdoğan ile daha önce de görüştüklerini söyleyen Yapıcıoğlu şu ifadeleri kullanmıştı:

“Muhtemelen bundan sonra da görüşürüz. İYİ Parti, Saadet ve Gelecek Partisi ile görüştük. Cumhurbaşkanımızla ittifakla ilgili görüştük. AK Parti ile birlikte hareket etme şeklinde okumak mümkün tabii. Cumhurbaşkanımızın teklifi oldu, ittifaka dahil olabilir misiniz, katılır mısınız diye. Yüz yüze de görüşünce şu anda değerlendiriyoruz. Şu anda olumsuz bir durum yok, bakalım hayırlısı olsun.”

Görüşmelerinin devam ettiğinin altını çizen Yapıcıoğlu, “Olumlu sonuçlanırsa, birkaç hafta içerisinde netleşir. İttifakın parça olma ihtimali var bunu zaman gösterecek. Şu anda hiç sorun yok. Şimdi ayrıntıları konuşuyor” vurgusu yapmıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar