Demirtaş: Selçuk Başkan'ın morali bozuktu; ona saz çaldım, halay çektik

Demirtaş: Selçuk Başkan'ın morali bozuktu; ona saz çaldım, halay çektik
Kobanê Davası'nda 42 yıl hapis cezası verilen Selahattin Demirtaş'ın avukatı Hadi Cin, görüşmelerinden bir anekdot paylaştı. Cin, Demirtaş'ın "Mızraklı başkanın da morali bozuldu ama ben ona saz çaldım, halay çektik" dediğini aktardı.

Artı Gerçek - Kobanê Davası'nın 16 Mayıs'ta görülen karar duruşmasında toplam 42 yıl ceza verilen ve eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın avukatı Hadi Cin, sosyal medya hesabından Demirtaş'ı ziyaret ettiğini duyurdu.

Demirtaş'ın T24'ten Murat Sabuncu'ya verdiği söyleşiyi alıntılayan Cin, "Röportajın her cümlesi çarpıcı, yine de bir sözü öne çıkarmak gerekirse aşağıdaki sözü seçerim" diyerek şu ifadeleri kullandı:

"Fakat Türkiye Cumhuriyeti devleti, Kürtlerin demokratik siyasette mücadele etmelerini ve bu yolla güçlenmelerini, dağa çıkıp silah almalarından daha tehlikeli görüyor. Devlet, savaşı ve şiddeti her zaman siyasete tercih etti, bugün de bu anlayış değişmiş değil" ifadesine yer verdi.

'SAZ ÇALDIM, HALAY ÇEKTİM'

Görüşmelerindeki bir anekdotu paylaşan Cin, şunları aktardı: "Karardan hemen sonra görmeye gittiğimizde duygu ve düşünce karmaşası içindeydik, bizi öyle görünce 'Sakın böyle yapmayın, Selçuk Mızraklı başkanın da morali bozuldu ama ben ona saz çaldım, morali olmasını istedim, halay çektik' dedi."

ekran-goruntusu-2024-05-18-105903.png

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar