Dengbêj Evi’nin MEB’e tahsis edilmesi protesto edildi: Kayyım belediyesinin rant dışında bir şey yapmadığını gösteriyor

Dengbêj Evi’nin MEB’e tahsis edilmesi protesto edildi: Kayyım belediyesinin rant dışında bir şey yapmadığını gösteriyor
Cizre'de Dengbêj Evi’inin kayyım tarafından MEB'e tahsis edilmesine ilişkin açıklama yapan Yeşil Sol Cizre İlçe Örgütü, bu uygulamayı kabul etmediklerini belirtti: "Tüm bunlar kayyım belediyesinin rant dışında bir şey yapmadığını gösteriyor."

Artı Gerçek - Şırnak'ın Cizre ilçesinde bulunan tarihi Dengbêj Evi’nin Cizre Belediyesi kayyımı tarafından Milli Eğitim İl Müdürlüğü'ne tahsis edilmesi, Yeşil Sol Parti Cizre İlçe Örgütü tarafından yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi.

İlçe binası önünde yapılan açıklamaya, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Şırnak Milletvekili Newroz Uysal Aslan, belediye meclis üyeleri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) il ve ilçe örgütleri ve Birca Belek Dil ve Kültür Derneği yöneticileri katıldı.

'DENGBÊJ EVİ CİZRE'NİN KİMLİĞİDİR'

Kitle adına açıklama metni Cizîr Belediyesi Meclis üyesi Mesut Üçkaç tarafından okundu. Üçkaç, “Dengbêj Evi, Cizîr’in kimliğidir. Dengbêjlik kadim bir gelenektir ve Kürt halkının temel direğidir. Bizler de Cizîr’in iradesi ve seçilmişleri olarak bu uygulamayı kabuk etmiyoruz. Alınan bu karar bir kez daha şunu gösteriyor ki; belediye halkın iradesinden asla çıkmamalıdır. Tüm bunlar kayyım belediyesinin rant dışında bir şey yapmadığını gösteriyor” dedi.

Açıklama “Li Cizîr ê talan heye/Cizre’de talan var” sloganıyla son buldu. (MA)

Öne Çıkanlar