DEVA ve Gelecek Partisi'nden 'Meclis'te grup kurma' sinyali: Gerçekleşmesini umut ediyoruz

DEVA ve Gelecek Partisi'nden 'Meclis'te grup kurma' sinyali: Gerçekleşmesini umut ediyoruz
Meclis'te grup kurma görüşmelerinin sürdüğü DEVA ve Gelecek Partisi, olumlu mesajlar verdi. Gelecek Partili Özdağ, "Meclis kapanmadan önce grup kurmayı istiyoruz" derken DEVA Partili Şahin de "Gerçekleşmesini umut ediyoruz" dedi.

Artı Gerçek - CHP listelerinden seçimlere giren DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) grup kurma görüşmeleri devam ediyor.

Kısa Dalga'dan Esra Tokat'a konuşan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Bu görüşmeleri mutfakta iyi çalışıyoruz. Mutfakta yaptığımız çalışmaları henüz ocağa koymuş değiliz. Henüz masaya gelmedi. Çalışıyoruz, iyi niyetli bir çalışmamız var. TBMM'de grup kurma imkanlarını biliyoruz. Milletimizin sorunlarına çözüm önerilerimizi daha rahat ulaştırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Hem Gelecek-DEVA hem Gelecek-Saadet görüşmeleri devam ediyor" dedi.

'MECLİS KAPANMADAN ÖNCE GRUP KURMAYI İSTİYORUZ'

"Siyasette 24 saat çok uzun 1 yıl çok kısa olabiliyor" diyen Özdağ, "Biz en kısa zamanda yapmak isteriz. Meclis kapanmadan önce grup kurmayı istiyoruz. Grup kuramazsak milletin verdiği yetkiyi biz iyi değerlendirememiş oluruz. Milletimize karşı da mahcup oluruz" ifadelerini kullandı.

Millet İttifakı sonlandı tartışmalarına da değinen Özdağ, "Hukuki olarak bir seçim işbirliği yapmıştık evet bu hukuki sonlanmıştır ama siyasi olarak devam etmektedir" dedi.

'GERÇEKLEŞMESİNİ UMUT EDİYORUZ'

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin ise "Gerçekleşmesini umut ediyoruz. Arzumuz, isteğimiz var. Yol ve yöntemleri belirlemeye çalışıyoruz" dedi. Şahin grup kurma çalışmaları Meclis tatile girene kadar sonlanmazsa da Meclis'in açılacağı 1 Ekim tarihine kadar bu yönde çalışmaların devam edeceğini belirtti.

NE OLMUŞTU?

CHP çatısı altında seçime girip toplamda 25 milletvekili çıkaran Ali Babacan'ın genel başkanı olduğu DEVA Partisi ile Ahmet Davutoğlu'nun genel başkanı olduğu Gelecek Partisi'nin birleşmek için görüşmeler yürüttüğü belirtilmişti.

Artı Gerçek’e konuşan partililer birleşme formülü konusunda görüşmelerin devam ettiğini belirterek “Görüşmeler sadece genel başkanlar düzeyinde değil, genel başkan yardımcılar düzeyinde sürekli görüşmeler gerçekleşiyor. Çünkü bu durum iki tarafında işine gelmiyor ve mecliste grubun kurulması gerekiyor” demişti.

Siyasi parti gruplarının Meclis’teki komisyonlara üye bildirimi için son günün 9 Haziran tarihi olması sebebiyle görüşmelerin hızlandığını söyleyen partili, “Bu hafta bu konunun neticelendirilmesi gerekiyor. Şu aşamada görüşmelerin de olumlu seyrettiğini söyleyelim” ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar